y = 0,x Doğrusu Çizilebilir mi?

bura26kara26

Hectopat
Arkadaşlar koordinat sistemi ile ilgili sorular çözerken aklıma birden “y=0,x doğrusu çizilebilir mi?” diye düşündüm. Daha sonra koordinat sisteminde girdiğimiz fonksiyonları çizen uygulamalara çizdirmeye çalıştım ve hiçbir şey olmadı. Google biraz araştırma yaptım herhangi bir bilgi bulamadım. Sizce belirttiğim doğru çizilebilir mi ve çizilirse nasıl olur?

Çözüm
Aslında tam olarak öyle değil. Örneğin x=145 için y=0,145 oluyor.

Dediğiniz şey bir fonksiyon belirtmez. Matematiksel bir ifadesi de yok. Her reel sayı için ayrı ayrı hesaplanıp grafiği çıkarılmalı. Sonsuz tane parçalı fonksiyonun birleşimini istiyorsunuz. Basit kısım için el ile yapabilirsiniz. 1 ve 2 basamaklı sayılarda mesela. Pozitif sayılar için (0,1) aralığındaki muhtemelen tüm reel sayılar var. Demek istediğim (0,1) aralığınını dikey şekilde tamamen boyayan bir grafik.

Y için x
1 için 0,1
10 için 0,1
100 için 0,1
5 için 0,5
50 için 0,5
500 için 0,5
9 için 0,9
9,9 için 0,99
9,999 için 0,9999
90 için 0,9....
Dikdörtgen de olmuyor taralı bölge de olmuyor yapmayın. 0<x<10 aralığında hangi bölge taralı mesela. Parçalı fonksiyon olarak düşünürsek y'nin (-1,1) aralığında bütün reel değerleri aldığı grafikler kümesi çıkıyor.

Bu da bir kenarı 2 birim, diğer kenarı da sonsuz birim bir dikdörtgen demek değil mi?

Doğrular hiçbir şekilde birbirine bağlanmıyor ama. Ayrıca burada herhangi bir dörtgenden bahsetme durumu olamaz. Yüzey diyelim biz ona.
Yüzeyin her noktasını taramadığı için yüzey de diyemiyoruz. a(1, 0.2) noktası yok mesela grafiklerimizde.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı