Yabancı biriyle tanıştım

DodgeThis

Centipat
Daha fazla  
Başlıktan anlayacağınız üzere olay bu. Kendisiyle Discord'tan konuşuyoruz. Sorum şu; ne yapmalıyım? İngilizcem idare eder düzeyde, fakat bazen konuşmayı anlamakta zorlanıyorum, bunun sebebi de daha önce yabancı biriyle konuşmamış dolayısıyla gündelik cümle kalıplarının çoğunu bilmiyor olmam. İletişim kurarken uygulayabileceğim tavsiyeleriniz var mıdır? Yani tam soracağım şeyi ben bile tam kafamda kuramıyorum, anlayışla karşılarsanız sevinirim. 🫠

Başlıktan anlayacağınız üzere olay bu. Kendisiyle Discord'tan konuşuyoruz. Sorum şu; ne yapmalıyım? İngilizcem idare eder düzeyde, fakat bazen konuşmayı anlamakta zorlanıyorum, bunun sebebi de daha önce yabancı biriyle konuşmamış dolayısıyla gündelik cümle kalıplarının çoğunu bilmiyor olmam. İletişim kurarken uygulayabileceğim tavsiyeleriniz var mıdır? Yani tam soracağım şeyi ben bile tam kafamda kuramıyorum, anlayışla karşılarsanız sevinirim. 🫠
Çeviriden yazarak konuşma, çok robotik konuşuyor gibi gözükürsün. Ayrıca yabancıların arkadaşlık anlayışları farklı oluyor mesela siz Türk bir arkadaşınızla konuşurken "Ben çıkıyorum sonra gelirim" derseniz normal karşılarlar fakat yabancı biri bunu sohbetten kaçınmak olarak algılayabilir. Sadece kendini kasma ve normal bir şekilde sohbet et.

Durumu ona da anlatın, cümlelerini ona göre kursun. Anlamadığınız yerde çeviriyi kullanmaktan çekinmeyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı