Yabancı dilimi nasıl geliştirebilirim?

Arthas Menethil

Megapat
Makaleler
7
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600X | Asrock AMD RX6700 Xt Challenger D | Gigabyte B550M D3SH | XPG D10 2x8 GB 3200 MHz | Kioxia Exceria 1TB | Toshiba 1TB 5200 RPM | Deepcool CC560 | COOLER MASTER MPE 750W +80 Bronze | Asus VP249QGR
İngilizce mi geliştirmek istiyorum mühendislik okuyacağım (B2 veya üstü bir seviyeye) Duolingo, Busuu gibi programlar yardımcı olur mu? Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? 2. Yabancı dil olarak ne önerirsiniz?
Teşekkürler.

İngilizce mi geliştirmek istiyorum mühendislik okuyacağım (B2 veya üstü bir seviyeye) Duolingo, Busuu gibi programlar yardımcı olur mu? Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? 2. Yabancı dil olarak ne önerirsiniz?
Teşekkürler.
Duolingo gibi programlar A1 seviyesinde basit ingilizce anlatıyor.
Bence en iyisi oyun oynamak. Öğrendiğiniz bu grammer'ı oyun içi cümlelerinizde kullanın. Eğer yabancı forumlardan kendine pre bulabilirsen; zaten onlar yanlış cümle kurduğunda ya anlamayacaklardır ya da hatanı düzelteceklerdir.
Birde filmleri altyazısız izlemek çok zevkli oluyor. Lord Of The Rings izlemediysen, altyazısız bir şekilde izlemeye başlayabilirsin :)

İngilizce mi geliştirmek istiyorum mühendislik okuyacağım (b2 veya üstü bir seviyeye) duolingo, busuu gibi programlar yardımcı olur mu? Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? 2. yabancı dil olarak ne önerirsiniz?
Teşekkürler.

Duolingo pek yardım etmiyor bana göre kelimeleri tekrarlayıp duruyor gına geldiği için silmiştim. En iyisi dizi film ve İngilizce YouTube videoları (Türkçe altyazılı olanlar) bayağı geliştiriyor ama yeter artık her yerde aynı şeyi diyorlar yeter artık dersen deme bu karantinadan önce bende böyle diyordum ve dizilere ve YouTube videolarına bakarak ingilizcemi bir üst seviyeye geçirdiğimi düşünüyorum hatta kendi kendime arada sıkıntıdan Türkçe cümleler kafamda oluşturup İngilizce'ye dönüştürmeye çalışıyorum eğer bir yerde takılıyorsam yazıyorum Google çeviriye direk kelimenin anlamı veya cümlenin doğru yazımı karşıma çıkıyor ve 2. dil olarak kesinlikle rusça veya çince öneririm bu diller bayağı kullanılıyor aman sakın gidip Almanca öğreniyim yok fransızca öğreniyim deme Fransa'yı Fransa'dan başka Almanca'yı da Almanya'dan başka yerde kullanmazsın

İngilizce mi geliştirmek istiyorum mühendislik okuyacağım (b2 veya üstü bir seviyeye) duolingo, busuu gibi programlar yardımcı olur mu? Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? 2. yabancı dil olarak ne önerirsiniz?
Teşekkürler.

Hikayeli oyunlar da ben hep ingiliçce oynuyordum Türkçe yama kurmadan sende öyle yap bol bol oyun oyna ben oyun oynarken bayılmıştım bir kere bajbgkjawbj (şaka) ama bol bol ingiliçce oynarsan oyunları öğrenirsin ben şahsen Minecraft'dan öğrendim.

Teşekkürler.

Mühendislik okuyacağını söylemişsin. Bu durumda lisede olduğunu ve en iyi ihtimalle bu sene üniversiteye geçeceğini varsayıyorum. Benim ilk tavsiyem üniversitenin hazırlık yılı. Eğer varsa kesinlikle okumalısın. Hazırlık okuduğun zaman bazı şeyleri yapmaya mecbur kalıyorsun. Bu zorluklar da gelişimi artırıyor. Hazırlık yoksa ayrı bir durum. O zaman da kurs diyebiliriz ancak durumumla ilgili bilgim olmadığı için geçiyorum burayı. Hazırlık yılının sana kattığı şeyler ingilizce yazma ve okuma kabiliyeti. Bunlar mühendislik okurken ve sonrasında en çok işine yarayacak yetenekler.

Dinleme için de herkes gibi youtube ve yabancı dizi diyorum.

Konuşma için ise benim tavsiyem, başlangıç için dil geliştirme odaklı discord sunucuları. İnternette aratarak bulabilirsin bunları. Ancak bu sunuculara girmeden önce belirli bir seviyede olman iyi olur yoksa kimsenin ne dediğini anlamazsın ve kendini kötü hissedebilirsin. Discord ayrıca dinlemeyi de geliştirebilir.

Son olarak, naçizane tavsiyem ana dilini de geliştirmen olacaktır. Gönderinde bariz hatalar var. Bunları düzeltmekle başlayabilirsin.

Bahsedilen uygulamaları hiç denemedim, yorum yapamam ama bir yabancı dil en iyi birebir ders ve karşılıklı (ya da kendi kendine) konuşarak öğrenilir. Maddi imkanın varsa birebir ders açık ara en iyi seçim, hem sadece tek kişi olduğun için yoğun bir öğrenme sürecinde olursun hem defterlerce yazacağın cümleleri kontrol ettirirsin hem de karşılıklı konuşma/dinleme yaparsın.

Yabancı dil kendi kendine sohbet ederek gayet güzel geliştirilir. Başlarda tuhaf gelebilir, zorlanabilirsin ama kurduğun doğru ve iyi cümleleri defalarca tekrar etmiş olacağın için gerçekten konuşman gerektiğinde çok daha rahat olacaksın. Gramer öğrenme kısmında da önce 1 sonra 2-3 farklı gramer kuralını aynı anda kullanarak yüzlerce cümle yazacaksın. Bunu yaptıktan sonra o dili iyi bilen birine kontrolünü yaptır ki hatalarını görüp düzeltsin. Düzeltilen hatalarla birlikte 2. ödev hazırlarsın ve sürekli üstüne ekleye ekleye gidersin. İngilizce için bunu 6 ayda B2/C1 arası düzeyde gramer bilgisiyle bitirirsin ama konuşma kısmı için sabırlı olup her fırsatta (mesela tuvalette) kendini bir konuşma içinde düşünüp diyalog kurabilirsin.

Bir de okuyacağın mühendisliğe bağlı olarak 2. dil için Almanca iyi seçim olur. Eğer endüstri ve makine gibi bölümlerde olursan gelecekte Almanca sana çok fazla sayıda bağlantı ve avantaj sağlar.

İngilizcen için bol bol internetten ingilizce günlük gazeteler okumanı, ve mümkün olduğu kadar günlük notlar almanı öneririm. Almanca için şunu söyleyebilirim eğer ingilizceyi B2 ve üzeri seviyesinde kullanabiliyorsan basit A1 seviyesini öğrenmen zor olmayacaktır, fonetiği çok farklı olsada aynı ailenin mensupları olduğu için ingilizcen almanca için oldukça yardımcı olacaktır.

Minecraft oyna açık ve net. Yabancı sunuculara gir chate herkes İngilizce konuşucaktır. Türk çıkma ihtimali var tabii o zaman bir selam verirsiniz artık. Şaka bir tarafa B1 İngilizce için filmleri alt yazı olmadan izleyin etkisi bayağı var. Hem İngilizce telaffuz ve kelime bilginizi geliştirirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı