Yabancı hit yapmış anonim eser var mı?

sevgiicin

Kilopat
Örnek: Jingle Bells şarkısı kamulaştırıldı yanılmıyorsam. Aradığım popülerleşmiş yabancı anonimler.

1. sorum : İngilizce olarak YouTube açıklamada; bizde karşılığı "söz müzik anonim" İngilizcede nedir? Neyi aramalıyım acaba sözcük olarak?
2. sorum: YouTube üzerinde bir tane örnek gösterebilir misiniz? Şarkı açıklamada anonim yazması yeterli tabii İngilizce olarak.

Anonymous diye düşünmüştüm ama emin olamadım ve sanırım değil. Söz ve beste ayrı ayrı belirtilmesi gerekmez mi?

Koca YouTube'da bir İngilizce anonim şarkı bulamadım.
Açıklamada anonimliği belirtmiş olan söz ve beste anonim bir örnek bulsam oradan yürüyeceğim :(
Bu tarz klasik de olur. Rusça Katyuska var ama emin olamıyorum işte. Rusça şarkılar da işime yarar bu arada.

Vallaha minnettar olurum arkadaşlar. Buraya yazmak aklıma geldi, belki de derdime çare bulurum.

YouTube üzerinde anonim bulmanız zordur. Çünkü YouTube'daki herhangi bir içeriğin bestesi anonim olsa bile, seslendiren ve çalan müzisyenlerin telifinde kalıyor. Anonime örnek ararıyorsanız İngilizce "Greensleeves" ünlü bir parçadır, 15. yüzyıla ait olduğu söylenir.

Genelde ben videolarımda Audio Libraryden yayarlanıyorum. İndirilebilir ücretsiz müzikler mevcut. Aradığınız tarza, enstrümana göre seçim yapabiliyorsunuz. Burada link paylaşabilir miyim bilmiyorum, herhangi bir arama motoruna "YouTube Audio Library" yazıp sonuçlarda bulabilirsiniz.

YouTube üzerinde anonim bulmanız zordur. Çünkü YouTube'daki herhangi bir içeriğin bestesi anonim olsa bile, seslendiren ve çalan müzisyenlerin telifinde kalıyor. Anonime örnek ararıyorsanız İngilizce "Greensleeves" ünlü bir parçadır, 15. yüzyıla ait olduğu söylenir.

Genelde ben videolarımda Audio Libraryden yayarlanıyorum. İndirilebilir ücretsiz müzikler mevcut. Aradığınız tarza, enstrümana göre seçim yapabiliyorsunuz. Burada link paylaşabilir miyim bilmiyorum, herhangi bir arama motoruna "YouTube Audio Library" yazıp sonuçlarda bulabilirsiniz.

Türkiye'de bir çok anonim var bilrisiniz. Hemen örnek veriyim
Örnek 1-https://www.youtube.com/watch?v=rvlbZFHoYWM söyleyen başkası ama anonim yazar herşeyiyle. bana bu yetiodu.
Örnek 2 :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hatta klibinde de söz müzik anonim yazar. Albümünde de aynı sekilde söz müzik anonim yazar türkçede 100 lerce böyle ornek var.

Ben yalnızca 1 tane örnek arıyordum. 1 tanede olsa vardır diye düşünuyorum :) ama beceremedim bulmayı

Linke baktım çok teşekkür ederim. Benim aradığım belli kitlesi olan şarkılar. zamanında tutmus yada az tutmuş veya klasikleşmiş. jingle bells gibi yani.
yardım lütfen :(
yardım lütfen

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı