Yabancı Müzik Telaffuzu

Çok teşekkür ederim.


11.Sınıfım ve 4. sınfıtan beri ingilizce dersi gördüğüm halde şarkıyı doğru telaffuz edip söyleyemedim. Ödev teslim süresi 1 hafta, 2 gün çalıştığım halde doğru telaffuz edemedim. Yapabilseydim neden yardım isteyeyim?
" 2 gün çalıştığım halde" ifadesi yıllarca İngilizce okumuş-yazmış adamlara hakaret olur. 2 günde olsaydı o işler...
 
Ya ben de onu anlatmaya çalışıyordum. :) 7 yıldır İngilizce görüyorum. Gördüğüm halde telaffuz edemedim 2 günde mi edeceğim?

Sen de haklısın ama bu konuda seninde eksiklerin var gibi. 7 yıl İngilizce görmeyle İngilizce öğrenilmiyor maalesef. Biraz da senin üzerine bir şeyler katman gerek.

Şanslısın ki günümüzde birçok yabancı dizi/film kaynak mevcut. Bu tarz ödevler veren hocaların var. Biz yıllarca aynı şeyleri görüp durduk üzerine de bir şey katamadık. Bu kadar interaktif öğrenme yoktu. Neyse ki az çok yabancı dizi/film izledik de bir şeyler gelişti.

2 gün çalıştığım halde doğru telaffuz edemedim.
Deyip yardım istemek ve ödevin süresinin kısa olması biraz hazıra konmak gibi görünüyor.
Bir ucundan dahi başlamayıp burada yardım isteyen çok arkadaş oluyor, senin ne kadar uğraş gösterip/göstermediğini görme imkanımız yok yoksa neden yardımcı olmayalım?

@Ahmet Akbulut un yazdıklarının çoğu doğru. Ufak tefek hatalar olsa da sana yardımı olacaktır. Sen de dinledikçe daha iyi oturtursun üzerine.
Söylerken yüksek ritimlerde hızına yetişmek zor gelebilir onu da pratik yapa yapa aşarsın. Hocanın da yetişemediğin yerlere çok takılacağını sanmam. Doğru telaffuz etmen daha önemli.

Son olarak bundan sonrası yine sana kalıyor. Vakit buldukça alt yazılı dizi/film izle. (y)

" 2 gün çalıştığım halde" ifadesi yıllarca İngilizce okumuş-yazmış adamlara hakaret olur. 2 günde olsaydı o işler...
Arkadaş daha genç, sen de bu kadar üzerine gitme. :ROFL:
 

Geri
Yukarı