Yabancı sunucularda dalgalı ping olması

vuenxxm

Hectopat
Katılım
7 Ocak 2020
Mesajlar
5
Merhaba, arkadaşın son zamanlarda sıklıkla karşılaştığı garip bir internet sorunu var.

Türkiye içerisindeki sunucularda her hangi bir şekilde ping sorunu yaşamıyor (League of Legends, Valorant gibi oyunlar) ama Avrupa tarzı sunucularda ping değerleri ani olarak yükseliyor ve geri düşüyor. Telefonundan bazı sitelere girip ping değerlerini ölçtü ve sorun orada da baş gösterdi. Servis sağlayıcısını bile aradı ama aldığı cevap komik idi. Aldığı cevap "Oynadığınız oyunun geliştiricilerine Türkiye sunucuları açmasını isteyin." gibi şaka niteliğinde bir cevaptı.

Garip olan şey ise Avrupa bazlı sunucularda bahsettiğim sorunu yaşarken, Rainbow Six Siege oyununda her hangi bir dalgalı gecikme sorunu yaşamaması. Bildiğiniz üzere Rainbow'da Türkiye sunucusu yok. Bu konu hakkında neler yapabiliriz?
 
Galiba sadece Riot oyunlarında bu durumla karşı karşıyasınız bu normal Riot bir çok bölgeye sunucu açtığı için sunucuları fazla güçlendirme gereksinimi duymuyor ancak R6S daha az sunucuya sahip olduğu için daha fazla kapasiteye sahip sunuculara sahip.
 
Sorun DNS ayarlarındaymış. Bugün arkadaşa DNS sunucularını değiştirmesini önerdiğimde değiştirdi ve artık dalgalı gecikme sorunlarıyla karşı karşıya gelmediğinden bahsetti. Yine de yardımınız için teşekkürler.
 

Geri
Yukarı