Yabancı ülkelerden banka hesabı açmak mümkün mü?

Yukapian

Kilopat
Makaleler
3
Arkadaşlar benim bir kuzenim var ve kendisi yaklaşık 3 yıldır gece gündüz demeden çalışıyor. Elinde gerçekten günümüzde vay be dedirtecek miktarda para var. Ama kendisi olası bir İstanbul depreminde borsaların, bankaların komple kapanmasından ve parasının riske girmesinden korkuyor. Bu konuda benim ilgimi çekti. Kendisi bana İsveç üzerinden bir banka hesabı oluşturacağını ve parasını oraya koyacağını söyledi. Acaba başka bir ülkenin bankasında hesap oluşturup oraya paramızı koyabilir miyiz? Sizce mantıklı mı?

Buyurun hocam.

Yurt dışında fiziksel bir bankada hesap açmak için gerekli koşullar ülkeden ülkeye ve bankadan bankaya değişir. Bazı ülkelerde oturum izni olmadan hesap açmak mümkünken, bazı ülkeler ikamet izni veya adres kanıtı isterler. bazı yurt dışı bankalarında belirli şartlar altında uzaktan hesap açmak mümkündür.

Arkadaşlar benim bir kuzenim var ve kendisi yaklaşık 3 yıldır gece gündüz demeden çalışıyor. Elinde gerçekten günümüzde vay be dedirtecek miktarda para var. Ama kendisi olası bir İstanbul depreminde borsaların, bankaların komple kapanmasından ve parasının riske girmesinden korkuyor. Bu konuda benim ilgimi çekti. Kendisi bana İsveç üzerinden bir banka hesabı oluşturacağını ve parasını oraya koyacağını söyledi. Acaba başka bir ülkenin bankasında hesap oluşturup oraya paramızı koyabilir miyiz? Sizce mantıklı mı?

Hocam zen.com var. Banka hesabı değil de, Papara gibi elektronik. Gayet güvenilir bir uygulama. 8milyar avroluk işlem hacmine sahip. Mastercard ile anlaşmalı. Yurt dışından bazen düşük miktarda para olduğu zaman hepsini oraya atiyorum sanal kartıda var Türkiye'deki POS'larda geçiyor. Kart kullanimindada komisyon yok.

Benim var
Pasaport ile Gürcistan gidip
Bank of Georgia hesap acacak.
Kart + GE ile başlayan iban olacak.
Zen yada Uption üzerinden yükleme yapabilecek.
Yada parasını dolar yapip hesap acarken yatirabilir.
Alacağı kart Türkiye'de geçerli.
20230909_161511.jpg

Hocam zen.com var. Banka hesabı değil de, Papara gibi elektronik. Gayet güvenilir bir uygulama. 8milyar avroluk işlem hacmine sahip. Mastercard ile anlaşmalı. Yurt dışından bazen düşük miktarda para olduğu zaman hepsini oraya atiyorum sanal kartıda var Türkiye'deki POS'larda geçiyor. Kart kullanimindada komisyon yok.

TL hesabımı yoksa yurt dışı para birimi mi?
TL ile dolar alabiliyor musunuz mesela düşük komisyon ile dolar vb?

İlgili konu:
Öncelikle.

Benim var.
Pasaport ile Gürcistan gidip.
Bank of georgia hesap acacak.
Kart + ge ile başlayan IBAN olacak.
Zen ya da uption üzerinden yükleme yapabilecek.
Ya da parasını dolar yapip hesap acarken yatirabilir.
Alacağı kart Türkiye'de geçerli.
Eki Görüntüle 1938172

Hocam dediğiniz doğru ama ülke dışına çıkmadan pasaportla uğraşmadan Letonya'dan hesap açabilir veya rehberde yazdığım gibi uption kullanıp hem TL hem dolar hem euro kullanabilir İngiltere'den de hesap sahibide olur ve diğer elektronik para kuruluşlarından farklı olarak kartınızı euro dolar olarak alabilir ileride de uygulamadan değişebilirsiniz hocam karışık kusura bakmayın müsait değildim.

TL hesabımı yoksa yurt dışı para birimi mi?
TL ile dolar alabiliyor musunuz mesela düşük komisyon ile dolar vb?

Hocam geç cevap için kusura bakmayın yeni girme fırsatım oldu. Hesabınıza IBAN tanımlanıyor, 29 para birimini destekliyor, TL ile dolar alabilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı