Hayatım bebeklik zamanlarım hariç hep şişman, yağlı geçti. Şu an yaklaşık 20 kilo fazlam var. Yaza fit bir vücutla girmek istiyorum. Artık kendime bir dur dedim ve ramazan ayını da fırsat bilerek yaklaşık 6 gündür 900-1000 kalori açığıyla besleniyorum. Protein olduğunca almaya çalışıyorum ve her gün hııt kardiyo yapıyorum. Geçen dönemlerimde de diyet denemelerim oldu ama beceremedim. Bu sefer farklı bir motivasyon hissediyorum artık bir şeylerin değişmesi gerektiğinin farkına vardım. Burada merak ettiğim şey eksik yaptığım bir şey var mı? Aranızda bu işlerden anlayan veya sporcu olan abiler yardımcı olursa sevinirim.
Yıllardır vücut geliştirme ile ilgilenen biriyim.
70'e indiğim dönemde oldu şu anki gibi 90 civarı gezdiğimde.
Sana kilo verme ile ilgili en mantıklı adımları anlatayim.
Önceliğin beslenme düzeninde kalıcı değişiklikler yapmak olmalı buradaki amaç 2 ay diyet yapayim kilo vereyim sonra devamına bakarım demek değil hayatın boyunca sürdürebileceğin ve devam edebileceğin bir düzen olmalı.
Benim tavsiyem sağlıklı tarif ve öğünlere yönelmen günlük olarak alman gerekenden 300 kalori civarı aşağısını sağlıklı ve kaliteli bir şekilde alman sana katkı sağlayacaktır.
Kahvaltıda sindirmesi zor besinler tüketmen senin için avantajdır.
Yulaf, yumurta, yoğurt, süt gibi besinlerin sindirimi zordur bunları tüketmen gün içinde sana tokluk sağlayacağı gibi sağlıklı karbonhidrat ve protein kaynaklarıdır.
Günlük olarak yeşil çay tüketebilirsin bu hem metabolizmanı hızlandırır hem de vücudundaki eksik mineralleri tamamlamana yardımcı olacaktır.
Öğlen yemeği yapıyorsan çok da ağır olmayan aparetifler tüketebilirsin örneğin pirinç patlağı.
Akşam yemeği yani ana öğününde ise protein ve karbonhidrat dengesi iyi ayarlanmış sağlıklı yağlar içeren temiz bir öğün hazırlamalısın.
Günlük aldığın kalorinin %90 nı temiz olduğu sürece geri kalan %10'u istediğin besinden sağlayabilirsin.
Antrenman konusuda da tavsiyem idmana başlamadan ortama 1-2 saat öncesinde preworkout meal dediğimiz bir öğün vardır sindirimi kolay karbonhidrat ve proteinler tüketerek vücudumuzu idmana hazırlar ve en iyi verimi almaya çalışırız.
Antrenman düzeninde de yağ yakımı dönemlerinde yüksek tempolu tekrar sayısı fazla hızlı idmanlar atmaya çalışın BMP olabildiğince yüksek olmalı bu size en yüksek yağ yakımını sağlayacaktır.
kardiyo konusunda da idmandan sonra 30-45 dk arası eğimi yüksek ve tempolu yürüş ve koşu karışık bir şekilde yapmanız uygun olacaktır.
Bunu uyguladığınız zaman eğer spor tecrübeniz varsa 1 ayda değişim gözlemleyebilirsiniz.
Ama 20 kiloyu vermek metabolizmanıza bağlı olarak 4-5 ay sürebilir.
Supplement kullanmak isterseniz onlar hakkında dönüş yapmanız halinde bilgi verebilirim.
Diğer arkadaşa sallamak istemedim ama kesinlikle öyle onun dediğini asla yapma.
Ben gayet de sallamak istedim hocam.
Bilip bilmeden burada atıyor.
İnsanlara dönüşü olmayan böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları verebileceklerinin farkında değiller.