Yağ yakmak için neler yapmak gerekir?

Hayatım bebeklik zamanlarım hariç hep şişman, yağlı geçti. Şu an yaklaşık 20 kilo fazlam var. Yaza fit bir vücutla girmek istiyorum. Artık kendime bir dur dedim ve ramazan ayını da fırsat bilerek yaklaşık 6 gündür 900-1000 kalori açığıyla besleniyorum. Protein olduğunca almaya çalışıyorum ve her gün hııt kardiyo yapıyorum. Geçen dönemlerimde de diyet denemelerim oldu ama beceremedim. Bu sefer farklı bir motivasyon hissediyorum artık bir şeylerin değişmesi gerektiğinin farkına vardım. Burada merak ettiğim şey eksik yaptığım bir şey var mı? Aranızda bu işlerden anlayan veya sporcu olan abiler yardımcı olursa sevinirim.

Hocam öncelikle kendinizi felaket şekilde zorlamayın yormayın kalori açığınız 500 ile 300 arası olsa tamam günlük minimum 50 gr protein almayı ihmal etmeyin uygulamalar vasıtasıyla yediğiniz her şeyin makro değerini takip edin, kardiyoyu eksik etmeyin, ağırlık çalışın, şekeri aralıklarla kesin misal 1 hafta 1 hafta gibi şeker yeme günü gelincede kendinizi çok kaptırmayın, motivasyonunuzu kaybetmeyin hemen kilo veremedim diye üzülmeyin vücut bu depoları eritir eritir su içersiniz yağları enerji tüketiminde kullanır pat diye kilo verirsiniz, özellikle bel, karın, göğüs, kol altı gibi yerleri çalışmayı ihmal etmeyin sarkar bir de onunla uğraşırsınız, kolay gelsin.

Hayatım bebeklik zamanlarım hariç hep şişman, yağlı geçti. Şu an yaklaşık 20 kilo fazlam var. Yaza fit bir vücutla girmek istiyorum. Artık kendime bir dur dedim ve ramazan ayını da fırsat bilerek yaklaşık 6 gündür 900-1000 kalori açığıyla besleniyorum. Protein olduğunca almaya çalışıyorum ve her gün hııt kardiyo yapıyorum. Geçen dönemlerimde de diyet denemelerim oldu ama beceremedim. Bu sefer farklı bir motivasyon hissediyorum artık bir şeylerin değişmesi gerektiğinin farkına vardım. Burada merak ettiğim şey eksik yaptığım bir şey var mı? Aranızda bu işlerden anlayan veya sporcu olan abiler yardımcı olursa sevinirim.

Yıllardır vücut geliştirme ile ilgilenen biriyim.
70'e indiğim dönemde oldu şu anki gibi 90 civarı gezdiğimde.
Sana kilo verme ile ilgili en mantıklı adımları anlatayim.
Önceliğin beslenme düzeninde kalıcı değişiklikler yapmak olmalı buradaki amaç 2 ay diyet yapayim kilo vereyim sonra devamına bakarım demek değil hayatın boyunca sürdürebileceğin ve devam edebileceğin bir düzen olmalı.
Benim tavsiyem sağlıklı tarif ve öğünlere yönelmen günlük olarak alman gerekenden 300 kalori civarı aşağısını sağlıklı ve kaliteli bir şekilde alman sana katkı sağlayacaktır.
Kahvaltıda sindirmesi zor besinler tüketmen senin için avantajdır.
Yulaf, yumurta, yoğurt, süt gibi besinlerin sindirimi zordur bunları tüketmen gün içinde sana tokluk sağlayacağı gibi sağlıklı karbonhidrat ve protein kaynaklarıdır.
Günlük olarak yeşil çay tüketebilirsin bu hem metabolizmanı hızlandırır hem de vücudundaki eksik mineralleri tamamlamana yardımcı olacaktır.
Öğlen yemeği yapıyorsan çok da ağır olmayan aparetifler tüketebilirsin örneğin pirinç patlağı.
Akşam yemeği yani ana öğününde ise protein ve karbonhidrat dengesi iyi ayarlanmış sağlıklı yağlar içeren temiz bir öğün hazırlamalısın.
Günlük aldığın kalorinin %90 nı temiz olduğu sürece geri kalan %10'u istediğin besinden sağlayabilirsin.
Antrenman konusuda da tavsiyem idmana başlamadan ortama 1-2 saat öncesinde preworkout meal dediğimiz bir öğün vardır sindirimi kolay karbonhidrat ve proteinler tüketerek vücudumuzu idmana hazırlar ve en iyi verimi almaya çalışırız.
Antrenman düzeninde de yağ yakımı dönemlerinde yüksek tempolu tekrar sayısı fazla hızlı idmanlar atmaya çalışın BMP olabildiğince yüksek olmalı bu size en yüksek yağ yakımını sağlayacaktır.

kardiyo konusunda da idmandan sonra 30-45 dk arası eğimi yüksek ve tempolu yürüş ve koşu karışık bir şekilde yapmanız uygun olacaktır.
Bunu uyguladığınız zaman eğer spor tecrübeniz varsa 1 ayda değişim gözlemleyebilirsiniz.
Ama 20 kiloyu vermek metabolizmanıza bağlı olarak 4-5 ay sürebilir.

Supplement kullanmak isterseniz onlar hakkında dönüş yapmanız halinde bilgi verebilirim.

Diğer arkadaşa sallamak istemedim ama kesinlikle öyle onun dediğini asla yapma.

Ben gayet de sallamak istedim hocam.
Bilip bilmeden burada atıyor.
İnsanlara dönüşü olmayan böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları verebileceklerinin farkında değiller.

Yıllardır vücut geliştirme ile ilgilenen biriyim.
70'e indiğim dönemde oldu şu anki gibi 90 civarı gezdiğimde.
Sana kilo verme ile ilgili en mantıklı adımları anlatayim.
Önceliğin beslenme düzeninde kalıcı değişiklikler yapmak olmalı buradaki amaç 2 ay diyet yapayim kilo vereyim sonra devamına bakarım demek değil hayatın boyunca sürdürebileceğin ve devam edebileceğin bir düzen olmalı.
Benim tavsiyem sağlıklı tarif ve öğünlere yönelmen günlük olarak alman gerekenden 300 kalori civarı aşağısını sağlıklı ve kaliteli bir şekilde alman sana katkı sağlayacaktır.
Kahvaltıda sindirmesi zor besinler tüketmen senin için avantajdır.
Yulaf, yumurta, yoğurt, süt gibi besinlerin sindirimi zordur bunları tüketmen gün içinde sana tokluk sağlayacağı gibi sağlıklı karbonhidrat ve protein kaynaklarıdır.
Günlük olarak yeşil çay tüketebilirsin bu hem metabolizmanı hızlandırır hem de vücudundaki eksik mineralleri tamamlamana yardımcı olacaktır.
Öğlen yemeği yapıyorsan çok da ağır olmayan aparetifler tüketebilirsin örneğin pirinç patlağı.
Akşam yemeği yani ana öğününde ise protein ve karbonhidrat dengesi iyi ayarlanmış sağlıklı yağlar içeren temiz bir öğün hazırlamalısın.
Günlük aldığın kalorinin %90 nı temiz olduğu sürece geri kalan %10'u istediğin besinden sağlayabilirsin.
Antrenman konusuda da tavsiyem idmana başlamadan ortama 1-2 saat öncesinde preworkout meal dediğimiz bir öğün vardır sindirimi kolay karbonhidrat ve proteinler tüketerek vücudumuzu idmana hazırlar ve en iyi verimi almaya çalışırız.
Antrenman düzeninde de yağ yakımı dönemlerinde yüksek tempolu tekrar sayısı fazla hızlı idmanlar atmaya çalışın BMP olabildiğince yüksek olmalı bu size en yüksek yağ yakımını sağlayacaktır.

kardiyo konusunda da idmandan sonra 30-45 dk arası eğimi yüksek ve tempolu yürüş ve koşu karışık bir şekilde yapmanız uygun olacaktır.
Bunu uyguladığınız zaman eğer spor tecrübeniz varsa 1 ayda değişim gözlemleyebilirsiniz.
Ama 20 kiloyu vermek metabolizmanıza bağlı olarak 4-5 ay sürebilir.

Supplement kullanmak isterseniz onlar hakkında dönüş yapmanız halinde bilgi verebilirim.

Hesaplamalara göre benim almam gereken kalori günlük 3000 ve yaktığım 2800. Benim anladığım kaloriyi yüksek almak (almam gerektiğinden 200 300 az) ve o aldığım kaloriyi sağlıklı besinlerle almak. Tamam ama ben o kadar kalori sağlıksız beslenme hariç almanın zor olduğunu düşünüyorum. Mesela iftar da ne yemeliyim veya iftardan sonra ki ara atıştırmalıklarda? Bu arada sporu düzenli olarak yapıyorum bundan sonra ağırlık antrenmanı da ekleyeceğim.

Hesaplamalara göre benim almam gereken kalori günlük 3000 ve yaktığım 2800. benim anladığım kaloriyi yüksek almak (almam gerektiğinden 200 300 az) ve o aldığım kaloriyi sağlıklı besinlerle almak. Tamam ama ben o kadar kalori sağlıksız beslenme hariç almanın zor olduğunu düşünüyorum. Mesela iftar da ne yemeliyim veya iftardan sonra ki ara atıştırmalıklarda? Bu arada sporu düzenli olarak yapıyorum bundan sonra ağırlık antrenmanı da ekleyeceğim.

Hocam günlük 2.5k kalori almak sağlıklı bir şekilde bile aslında çok basit bir miktar.
İftarda 300gr et veya tavuk 20gr zeytinyağı salata ve pişmiş 300 gr pirinç pilavı yediğiniz zaman 1200 kalori civarında yapar.
Yanında içeceği sonrasında iftar sonrası çayı 1-2 parça çerezi etti 2K
Sahurda da 2 yumurta 2 hurma oda etti 500 kalori zaten.
Oldu 2.5k

Hayatım bebeklik zamanlarım hariç hep şişman, yağlı geçti. Şu an yaklaşık 20 kilo fazlam var. Yaza fit bir vücutla girmek istiyorum. Artık kendime bir dur dedim ve ramazan ayını da fırsat bilerek yaklaşık 6 gündür 900-1000 kalori açığıyla besleniyorum. Protein olduğunca almaya çalışıyorum ve her gün HIIT kardiyo yapıyorum. Geçen dönemlerimde de diyet denemelerim oldu ama beceremedim. Bu sefer farklı bir motivasyon hissediyorum artık bir şeylerin değişmesi gerektiğinin farkına vardım. Burada merak ettiğim şey eksik yaptığım bir şey var mı? Aranızda bu işlerden anlayan veya sporcu olan abiler yardımcı olursa sevinirim.

Düzenli spor yap. Body gibi gereksiz şeylere gerek yok, en basitinden calisthenicsin temel hareketleri ile de başlayabilirsin. Bol su iç, Düzenli olarak hafif tempo koşu veya hızlı yürüyüşler ekle, abur cuburu, beyaz ekmeği, şekerli gıdaları kesmeye çalış gerisi gelecektir.

Düzenli spor yap. Body gibi gereksiz şeylere gerek yok, en basitinden calisthenicsin temel hareketleri ile de başlayabilirsin. Bol su iç, düzenli olarak hafif tempo koşu veya hızlı yürüyüşler ekle, abur cuburu, beyaz ekmeği, şekerli gıdaları kesmeye çalış gerisi gelecektir.

Hocam vücudunda +20 kilo bulunduran biri calisthenics ile uğraşması imkansıza yakın.
Çünkü ne bir barfiks ne de doğru düzgün bir mekik ya da şınav çekebilir.
Çok zorlanacaktır
Zayıf olan birine bu yorumu yaptığında katılabilirim ancak +20 kilo gibi bir kütlede spor salonuna gidip BPM egzersizi yapmak en mantıklısı olacaktır.

Hocam vücudunda +20 kilo bulunduran biri calisthenics ile uğraşması imkansıza yakın.
Çok zorlanacaktır
Zayıf olan birine bu yorumu yaptığında katılabilirim ancak +20 kilo gibi bir kütlede spor salonuna gidip BPM egzersizi yapmak en mantıklısı olacaktır.

Bir yere gelene kadar yapabilir ama şart değiş kesinlikle. Diz üstünde zorlayarak, az dinlenerek veya hiç değilse duvarda şınav çekerek, cardio yaparak hızlıca kilo verebilir.

Bir yere gelene kadar yapabilir ama şart değiş kesinlikle. Diz üstünde zorlayarak, az dinlenerek veya hiç değilse duvarda şınav çekerek, cardio yaparak hızlıca kilo verebilir.

Hocam spor salonunda 10 adım ilerliyorsa.
Evde 1 adım ilerler sadece bu kadarı bile yeterli bir sebep bence.

Çok zorlanacaktır
Spor salonu işlerine hiç bulaşmadan evde 6 gündür sadece bir gün ara verdim, etkili 10 dakikalık HIIT kardiyo yapıyorum ve gerçekten de etkisini hissettiriyor. Sadece ağırlık antrenmanı yapmıyordum bundan sonra onu da katacağım işin içine. Bu arada hocam BPM dediğiniz şey nedir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı