Yağlı radyatör Raks Aspendos 12 dilim petek

Elektrik faturamız son 2 aydır yeni gelen elektrik zammıyla birlikte 30 gün üzerinden 115 tl. civarındadır, daha öncesinde ise 85 tl. idi. İnverter klimayı da merkezi doğal gazlı kalofifer yanıncaya kadar ara sıra kullanıyoruz. Çamaşır makinesi hemen hemen hergün, bulaşık makinesi haftada 1 gün, ayda en az 4-5 kez kullanılıyor. İlk elektrikli radyatörü satın aldığımız aslında çok uzun yıllar öncesindeydi, yaklaşık olarak 87-88'li yıllardaydı, o nedenle o yağlı elektrikli radyatör farkıyla gelen bu fazla faturayı şu anda hiç hatırlayamıyorum, ama o zamana göre oldukça yüksekti. Kolay gelsin.
 
Merhaba, size ürün ile ilgili değil, yalıtım ile ilgili bir önerim olacak.
Ankara'da - 26 dereceyi gördüğüm kışlarım oldu. Bu yalıtım konusunu çok araştırdım. Denizli lokasyonu itibariyle çok fazla soğumayan bir yer. Isıtıcı tercihiniz doğru olmuş. Yalıtımı da en ekonomik ve basit şekilde bir sıvacı çağırarak yapabilirsiniz. Marka belirtmeyeceğim ancak ısı ve nem yalıtımı için üretilmiş özel sıvalar mevcut. O harçlardan satın alıp, çok ince bir tabaka halinde iç duvarınıza uygular ve üzerine badana yaparsanız ciddi fark görürsünüz. İçerideki ısı duvardan dışarı kaçmamış o şekilde.
Yağlı radyatörün termostatını düşük bir sıcaklığa sabitlerseniz sürekli çalışmaz. 21 derece de bunun için idealdir. Aksi halde üzer insanı :)
 
Son düzenleme:
Bu cihazı 3 yıldır kışın 24 saat 18 metrekare odada kullanıyorum ısısı çok güzel kaliteli bir ürün ortalama elektik faturası 200 TL cihaz [ORTALAMA AYDA 24 SAAT KULLANIM İÇİN 100-150 TL YAKIYOR) kullanımla beraber 300- 350 TL arası fatura geliyor aylık 24 saat için [DENİZLİ MERKEZ]
Cihaz 2500 Watt 400 Watt fan
 
Son düzenleme:
Ortalama olarak 12 saatlik kullanım sonucunda aylık 280 civarı faturanıza ek gelecektir. 2500 Watt harcamasını baz alırsak. Yani cihaz 2000 fan 400 çekerse pek fark etmeyecektir. Her elektrik dağıtıcısının KW att fiyatları farklı olacaktır ama sonuç hemen hemen yakın çıkacaktır gene.
 
20211024_170038.jpg
 

Yeni konular

Geri
Yukarı