[Yakalandı] Dolandırıcılık - Emre Göktaş

Bu kullanıcılar ne tür dolandırıcılık yapıyorlar?
OEM satışı, sanal çatal bıçak satışı. Misal 1500 civarında satılan işlemci ben de 850 diyor. Ama dolandırdığı kişiye parayı ürün satın aldığı başka birinin hesabına yatırtıyor. Sonra o sanal çatal bıçak gibi ürünü izini kaybettirerek paypal üzerinden transfer ediyor. Olay özetle bu.

Büyük ihtimalle yurtdışında ve Türkiye sınırına yakın bir yerde yaşıyor. Dolandırılan arkadaşların Mobil hat üzerinden konuştuklarını varsayarak söylüyorum bunu. Türkiye'de olsa direk ensesine binerlerdi. İstemeden alet olanı şıp diye yakalıyorlar da dolandırıcıyı niye yakalamasınlar? Dolandırıcının umursamaz tavrına bakınca anlaşılıyor zaten mesele. Polisin ulaşabileceği bir yerde olsa bu kadar rahat davranmazdı.

Onun dışında arkadaşlara Mobil hat üzerinden nereyle konuştuklarını sordum. Kimseden net cevap gelmedi. Bu dolandırıcı Kıbrıs'ta da yaşıyor olabilir. Ekstrenize bakınız dedim kimse sallamadı.
Çoğu arkadaş polise sallamakla meşgul. Bir de kimliği ele geçirilenlerin resimlerini paylaşıyorlar. Çünkü ellerinde başka birşey yok.
Çoğu da kendi kendini dolandırmış zaten. Şimdi bir iki şey söyleyelim de millet uyanık olsun.

Örnek Vaka: Dolandırıcı min 3500 liralık telefonun 1 aylık faturalı, garantili olanını 2400 liraya satıyor.
Eh be kardeşim o paradan fazlasını 2. El telefoncu bile verir. Olmadı bi yakınına satar. Neden uğraşsın internet satışıyla?!

Diğer vakalar da buna benzer. Ayrıca kullanılan para transfer yöntemlerinin hiçbiri internet üzerinden alışverişe uygun değil. Para transferini farklı isimlere istemesine de kıllanmaz mı insan? Dolandırıcı yakalanır enin de sonunda da asıl mesele bizim dolandırılmaya sürekli müsait olmamızdan kaynaklanıyor.

Hayır benim anlamdığım kazıklananan bir kişi bile savcılığa gitmedi mi?
Hocam kazıklanan demeyelim, sonuçta insanlık halidir, olabilir. Fakat bu adamın dolandırıcı olduğunu bilipte alışveriş yapan harbi kazıklanandır...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı