Yakın arkadaşım yok

disposableacc1

Femtopat
Daha fazla  
Bu yıl 9. sınıfa yeni başladım. Sene başında iyi bir arkadaş grubum vardı fakat bazı olaylar sonucu dağıldı ve hepsiyle teker teker aram bozuldu, her ne kadar hepsiyle az çok konuşsam da hepsiyle kavgalı olduğum sebepler var ve onlarla stabil bir arkadaşlığım yok. Ne yapsam küsüp barışıyoruz bu yüzden ben de denemeyi bıraktım. Eşcinselliğimden ve bazı olaylardan çoğu erkek beni pek sevmiyor veya kafalarında "ya bana kayarsa" algısı var ve bence bunun çok saçma olmasının yanında, kafa dengi değiller zaten. Absürt tavırlarım da yok, gerçekten normal biriyim ona bakılırsa. O yüzden onlarla arkadaşlık yapmam bir seçenek değil. Ama asıl sorun herkesin dostum bu diyebileceği kişiler varken benim çocukluktan beri asla öyle bir arkadaşım olmadı. Bekliyorum bekliyorum ama karşıma öyle biri çıkmıyor. Aslında gayet sosyal bir insanım yani aklınıza gelebilecek asosyal tiplerden değilim. Kolayca arkadaş yapabiliyorum ama hiçbiri samimi olmuyor veya dediğim gibi zaten dostum dediği biri oluyor. Cidden aşırı bunaldım bu ay boyunca çünkü ders aralarında yapabileceğim hiçbir şey yok. Kendimi bireysel olarak geliştirmek istiyorum, kitap okumak, resim çizmek gibi şeylerle ama gerçekten sarmıyor hiçbiri. Diğerlerinin arkadaşlarıyla eğlenip konuşması darlıyor bunları yaparken. Bazen kendimi sorguluyorum acaba böyle bir insan olduğum için mi böyle oldu diye ama sadece yorucu bir insan olmam dışında bir sorun göremiyorum kendimde. Nakil aldırıp sıfırdan başlamayı düşünüyordum, ama o her şeyi daha da kötü yapar diye düşünüyorum, nakil aldıran çoğu kişinin ortamı oluşmuyor zaten. Bu noktada neyi nasıl düzelteceğimi bilmiyorum, ne yapabilirim?

Merhaba. Bence nakil aldırma. Ben 32 yaşındayım ve yalnızken arkadaşlarım ile olduğumdan daha mutlu ve neşeliyim. Bir şeyleri ne zaman kafayı takmayı bırakırsan o zaman her şey düzeliyor aslında. Kimseye ihtiyaç duymamayı öğrenip yalnızken de hayatın tadını çıkarabileceğini kendine aşılamalısın. Az insan çok huzur.

Bu yıl 9. sınıfa yeni başladım. Sene başında iyi bir arkadaş grubum vardı fakat bazı olaylar sonucu dağıldı ve hepsiyle teker teker aram bozuldu, her ne kadar hepsiyle az çok konuşsam da hepsiyle kavgalı olduğum sebepler var ve onlarla stabil bir arkadaşlığım yok. Ne yapsam küsüp barışıyoruz bu yüzden ben de denemeyi bıraktım. Eşcinselliğimden ve bazı olaylardan çoğu erkek beni pek sevmiyor veya kafalarında "ya bana kayarsa" algısı var ve bence bunun çok saçma olmasının yanında, kafa dengi değiller zaten. Absürt tavırlarım da yok, gerçekten normal biriyim ona bakılırsa. O yüzden onlarla arkadaşlık yapmam bir seçenek değil. Ama asıl sorun herkesin dostum bu diyebileceği kişiler varken benim çocukluktan beri asla öyle bir arkadaşım olmadı. Bekliyorum bekliyorum ama karşıma öyle biri çıkmıyor. Aslında gayet sosyal bir insanım yani aklınıza gelebilecek asosyal tiplerden değilim. Kolayca arkadaş yapabiliyorum ama hiçbiri samimi olmuyor veya dediğim gibi zaten dostum dediği biri oluyor. Cidden aşırı bunaldım bu ay boyunca çünkü ders aralarında yapabileceğim hiçbir şey yok. Kendimi bireysel olarak geliştirmek istiyorum, kitap okumak, resim çizmek gibi şeylerle ama gerçekten sarmıyor hiçbiri. Diğerlerinin arkadaşlarıyla eğlenip konuşması darlıyor bunları yaparken. Bazen kendimi sorguluyorum acaba böyle bir insan olduğum için mi böyle oldu diye ama sadece yorucu bir insan olmam dışında bir sorun göremiyorum kendimde. Nakil aldırıp sıfırdan başlamayı düşünüyordum, ama o her şeyi daha da kötü yapar diye düşünüyorum, nakil aldıran çoğu kişinin ortamı oluşmuyor zaten. Bu noktada neyi nasıl düzelteceğimi bilmiyorum, ne yapabilirim?
Dostum yakın bir arkadaşının olmaması bana normal geldi, yanlış anlama sadece neden normal geldiğini açıklayacağım; şimdi bir kız ve erkek yakın arkadaş olduğunda millet bi acaba der dimi, eşcinsel olduğuna göre ve normal yakın arkadaşlıklarda erkek-erkek birbiriyle ilişki kurmayacağına göre, bir erkeğin seninle yakın arkadaş olmaması çok normal bir olay, kaldı ki senle bfflik kuran arkadaşında bu sefer adı çıkacak okulda, yanlış anlama sadece sana sebebini anlatıyorum.

Dostum yakın bir arkadaşının olmaması bana normal geldi, yanlış anlama sadece neden normal geldiğini açıklayacağım; şimdi bir kız ve erkek yakın arkadaş olduğunda millet bir acaba der değil mi, eş cinsel olduğuna göre ve normal yakın arkadaşlıklarda erkek-erkek birbiriyle ilişki kurmayacağına göre, bir erkeğin seninle yakın arkadaş olmaması çok normal bir olay, kaldı ki senle bfflik kuran arkadaşında bu sefer adı çıkacak okulda, yanlış anlama sadece sana sebebini anlatıyorum.

Onu anlıyorum ve tamamen saygı duyuyorum zaten ama keşke azıcık anlayışlı olan biri çıksa karşıma, yakın arkadaşım olmasa bile saygı duyan biri olsa. Kaldı ki ilkokul ve ortaokulda yönelimle alakalı bir şey olmamasına rağmen yalnızdım.

Onu anlıyorum ve tamamen saygı duyuyorum zaten ama keşke azıcık anlayışlı olan biri çıksa karşıma, yakın arkadaşım olmasa bile saygı duyan biri olsa. Kaldı ki ilkokul ve ortaokulda yönelimle alakalı bir şey olmamasına rağmen yalnızdım.

Türkiye'de biraz zor maalesef.

İnsanlara iç dünyanızı davranışlarınızı yönelimlerinizi belli etmeyin göstermeyin. Dalga geçerler ve hoş karşılanmazsınız. Bundan sonra gördüğünüz her kişiyle haşır neşir olmaya çalışın ve yeterli olsa da 1 tane doğru dost, arkadaş bulun yeter. Maksat konuşun illa ki gerisi gelir. İlişkilerde sadık olmaya çalışın karşı tarafı üzmeyin ki sizden kopmasın. Benim 30-40 tane yakın arkadaşım var ama hepsinin de en yakın arkadaşı değilim yani 2.sıradayım hepsinin. 1.sıralarında başka biri var bu da üzüyor mu üzüyor ama yapabileceğim bir şey yok. 1 tane doğru dostun olsun gerisi önemsiz. Dostunuzu başkası uğruna satmayın o da sizi satmasın. 10 yılı aşkındır bir kız arkadaşım var yakınız bayağı sevdiği çocuk ve yakın kız arkadaşı olduğu için 2.sıradayım ama bu bizim arkadaşlığımızı bozmuyor tabii ki. Maksat en yakın olmak veya yakın arkadaşınızın olmasından ziyade arkadaşınızın olması.

Bu da sosyal zorbalıktır. Şu sıralar izlediğim bir kanalın bir videosunu bıraktım. Size de tavsiye ederim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tavsiyeleriniz için çok sağ olun. Fakat eş cinsel olduğumu söylemeden de anlayacaklardı muhtemelen.

Dostum bu çok enteresan böyle bir karara 14-15 yaşında karar vermen geleceğin ve senin iyi anılman(yaşından dolayı) konusunda negatif cinsiyetini kimseye belli etmemen daha iyi olacaktır

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı