Yakınlarda 1000 Mbps var fakat binada altyapı yok görünüyor

samed2765

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba herkese selamlar benim binamda depremden sonra altyapım gitmişti. GIBIRNet'i kullanıyordum 1 ay bakım olduklarını söyleyince Kablonet'e geçmiştik memnunduk fakat taahhüdüm bu mayıs ayında bitiyor. Bende Türk Telekom ve Turkcell altyapısını sorguladım fakat altyapı yok oalrak gözüküyordu eskiden Türk Telekom altyapısı ile 76 Mbps vardı baktım 4-5 bina karşımda 1000MBPS altyapı var. Türk Telekom'a sordum bayisine dediler altyapınızdaki hattı kapamtışlardır eğer ürün alırsanız aktif ettirebiliriz dediler. Bende tercihim 1000MBPS'den yana sizce ne yaparsam 1000 Mbps internet hızına sahip olabilirim, aşağıda bina ile aramdaki farkı bırakıyorum.

Aşağıdaki beyaz olan yer 1000 Mbps altyapı olan yer siyah ile işaretlenen benim binam.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-01-20 111327.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-20 111327.png
    19,9 KB · Görüntüleme: 77
  • Ekran görüntüsü 2025-01-20 111225.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-20 111225.png
    939,5 KB · Görüntüleme: 57
  • Ekran görüntüsü 2025-01-20 111403.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-20 111403.png
    22,9 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin binada VDSL yani bakır altyapı var onu kullanmanız içinde şu anda boş port yok görünüyor. Yani mahalleden birisi internetini kapattırıp portlardan biri boşa çıkmadığı ya da Türk Telekom port sayısını arttırmadığı sürece internet bağlatamazsınız. 1000 mbps sadece fiber altyapıda verilebliyor. Caddenizde fiber altyapı var ancak sizin binanızda yok kullanabilmeniz için binanıza bu altyapının çekilmesi gerekiyor. Forumda bununla ilgili konular mevcut onları inceleyebilirsiniz. Sonuç alanlarda var alamayanlarda var biraz arkasına düşüp uğraşmak istiyor birazda şans işi.

Sizin binada VDSL yani bakır altyapı var onu kullanmanız içinde şu anda boş port yok görünüyor. Yani mahalleden birisi internetini kapattırıp portlardan biri boşa çıkmadığı ya da Türk Telekom port sayısını arttırmadığı sürece internet bağlatamazsınız. 1000 mbps sadece fiber altyapıda verilebliyor. Caddenizde fiber altyapı var ancak sizin binanızda yok kullanabilmeniz için binanıza bu altyapının çekilmesi gerekiyor. Forumda bununla ilgili konular mevcut onları inceleyebilirsiniz. Sonuç alanlarda var alamayanlarda var biraz arkasına düşüp uğraşmak istiyor birazda şans işi.
müdürlüğe gittim diyorlar paket seçin hattınız kapalı ekiplere gidip açtıralım dediler 1000 mbps durumunu söyledim dediler yok maalesef dediler

müdürlüğe gittim diyorlar paket seçin hattınız kapalı ekiplere gidip açtıralım dediler 1000 mbps durumunu söyledim dediler yok maalesef dediler
Kablonetten memnunsanız ve güzel bir fiyat teklifi sunuyorlarsa ordan devam edebilirsiniz. İlla Türk Telekoma geçicem derseniz altyapınızın kaç mbps desteklediğini ve hangi paketi alacağınıza dikkat edin sonra vdsl de boş yok deyip adsl bağlamasınlar.

Kablonetten memnunsanız ve güzel bir fiyat teklifi sunuyorlarsa oradan devam edebilirsiniz. İlla Türk Telekom'a geçeceğim derseniz altyapınızın kaç Mbps desteklediğini ve hangi paketi alacağınıza dikkat edin sonra VDSL de boş yok deyip ADSL bağlamasınlar.

Evet Kablonet 100-20 500 TL civarı fiyat veriyor ilk 12 ay sonraki 12 aya 600 TL veriyor caddemden geçiyor 1000'lik alabilirsem mükemmel olurda işte nerelere başvurmam lazım uzun süredir araştırıyorum.

Evet Kablonet 100-20 500 TL civarı fiyat veriyor ilk 12 ay sonraki 12 aya 600 TL veriyor caddemden geçiyor 1000'lik alabilirsem mükemmel olurda işte nerelere başvurmam lazım uzun süredir araştırıyorum.
Fiyat makul bence. Kablonette 100 mbps üstü paketleri eğer altyapı FTTH denilen türdense yani fiber kablo dairenize kadar geliyorsa alabilirsiniz eski tip Kablonet ise 100mbps ve altı paketleri alabilirsiniz. Bu arada kablonetin kendi altyapısı var değil mi?

Fiyat makul bence. Kablonette 100 mbps üstü paketleri eğer altyapı FTTH denilen türdense yani fiber kablo dairenize kadar geliyorsa alabilirsiniz eski tip Kablonet ise 100mbps ve altı paketleri alabilirsiniz. Bu arada kablonetin kendi altyapısı var değil mi?
kablonet altyapısı binamın önünden geçiyor dediler ftth mi bilmiyorum hat binanın ön tarafında bir yer vardı oraya taktılar

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2025-01-20 143902.png
    Ek Açıklama 2025-01-20 143902.png
    286,5 KB · Görüntüleme: 62

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı