Yaklaşan proje: Gamebuntu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Windows'tan daha fazla FPS veriyor diye omrunuz boyunca RDR2 oynarsiniz artik. Malum papaz her zaman pilav yemiyor.
Bu sadece bir örnek? RDR2'nin daha fazla FPS vermesi diğer oyunlarda da daha fazla FPS alabileceğimiz ihtimali olduğunu gösterir.
 
Böyle bir işe kalkışmanız bile takdir edilmeye yeterli hocam, gerçekten işe yarayacak bir dağıtım olacaktır. Ama bende kendimce eleştirimi yapacağım yüksek müsaadenizle.😀 Öncelikle KDE seçmeniz hem çok iyi hem de çok kötü olmuş, biliyorsunuz kendisi biraz ağır ve uzun kullanımda şişiyor(bence). XFCE ile yapılan bir sürümü olursa daha çok tutacaktır.Bir kaç tema daha ekleyin, dark veya light şeklinde iş görecektir. Wallpaper hazırlayabiliriz bu dağıtım için güzel bir eklenti olur. Logoyu kesinlikle gözden geçirin. Dediğim gibi kesinlikle takdir edilir,çıktığında denemekten çekinmem şüpheniz olmasın. Ve bu arada, yine Linux'te oyun mu oynanır, daha çok mu FPS alınır diyenler öncelikle bir araştırma yapın öyle gelin.
 
Şimdi benim anlamadığım olay şu, linux dağıtımı hazırlamaya çalışmak yerine neden zaten hazırda var olan linux dağıtımları için ortak kütüphaneli (örn: GTK tabanlı) bir uygulama yazmayı denemiyorsunuz?
 
Peki diger hangi oyunlar Vulkan destekliyor?
Sadece DirectX ile çalışan oyunlar desteklenmiyor. O ise genelde Wine ile halledilebiliyor hadi sadece Wine ile açılan oyunlarda biraz daha düşük performans alınsın. Yine Vulkan ve OpenGL bu açığı kapatıyor.
 
O dediğiniz olay Vulkan kullanımından dolayı oluyor. GNU/Linux'ta Vulkan ve OpenGL Wine ile bile açılsa güzel performans veriyor. Ancak her oyunun performanslı çalışmamasının sebebi OpenGL ve Vulkan ile yazılmak yerine DirectX API kullanmaları. Bu durumda performans yarıya bile düşebiliyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı