Yalama olmuş M.2 vidası nasıl takılır?

EmirkaanBulat

Kilopat
Katılım
26 Aralık 2017
Mesajlar
637
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Laptop un M.2 SSD'sini yükseltecektim üzerindeki vidayı ilk başta dalgınlıkla büyük tornavida ile giriştim yalama yaptırdım ne yaparsam yapayım sökemedim anakart üzerinde olduğu için büyük şeyler ile girisemiyorum.

IMG_20240322_230407.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış mesaj özür dilerim.
 
Hocam kolayca deneyebileceğiniz klasik yöntemler var işte üzerine lastik koyup döndürmeye çalışma ya da yüksek baskı uygulayarak döndürmeye çalışma gibi. Bunları denemişsinizdir diye varsayıyorum o zaman tırtıkları ve kendisi küçük bir el testeresi ile orada çizgi şeklinde bir çukur oluşturursanız ucu düz bir tornavida ile çıkartabilirsiniz. Tabii bu riskli. Bizzat hasar görmüş vidalar için aletler var hasar görmüş vida çıkarıcı gibi bir arama yaparsanız ulaşabilirsiniz. Onun haricinde sıcak silikon aracılığıyla tornavida ile vidayı yapıştırabilirsiniz ne kadar işe yarar bu vidanızın sıkılığıyla alakalı. Aklıma başka bir fikir gelmiyor olursa yazarım.
 
Hocam kolayca deneyebileceğiniz klasik yöntemler var işte üzerine lastik koyup döndürmeye çalışma ya da yüksek baskı uygulayarak döndürmeye çalışma gibi. Bunları denemişsinizdir diye varsayıyorum o zaman tırtıkları ve kendisi küçük bir el testeresi ile orada çizgi şeklinde bir çukur oluşturursanız ucu düz bir tornavida ile çıkartabilirsiniz. Tabii bu riskli. Bizzat hasar görmüş vidalar için aletler var hasar görmüş vida çıkarıcı gibi bir arama yaparsanız ulaşabilirsiniz. Onun haricinde sıcak silikon ile tornavida ile vidayı yapıştırabilirsiniz ne kadar işe yarar bu vidanızın sıkılığıyla alakalı. Aklıma başka bir fikir gelmiyor olursa yazarım.

Vidanın çukuru derin olduğu için öncelikle yapıştırma işlemi yapsa iyi olur. Hafif bir tutunmayla dönecek gibi duruyor.
 
Bilgisayarcilara götürsem onlar çözebilir mi sence?

Çözerler ama güvenilir birine gidin ki iyice mahvetmesin işi.

Hocam aklıma bir fikir geldi vidanın bir kısmı dışarıda mı yoksa bana mı öyle geliyor?

M.2 vidalarında bir tarafı SSD'yi tutarken diğer tarafla yuva arasında ufak bir boşluk var yanlış hatırlamıyorsam.
 
Eğer vidada pense ile tutulabilecek kadar boşluk varsa pense ile döndürmeyi deneyin diyecektim ancak resimde tam olarak nerelerin boş olduğunu göremediğimiz için ve hiç m.2 ssd kullanmadığım için emin olamadım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı