Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
%100 doğru sonuç veremiyorlar çünkü. Bu yüzden yalan makinesi kanıt olarak mahkemelere sunulamıyor. Bazı durumlardaysa insanlar kendi söyledikleri yalanlara kendilerini inandırmış olabiliyorlar ya da doğru olarak inandığı şey aslında doğru olmayabilir.
Yalan makinesi aşılabilir. Günümüzde o teknoloji yok henüz. Kendi söylediğin yalana inanmak, yalan ustasi, hipnoz...
Bu konu aklima Black Mirror dizisi 4x3 bolumu getirdi. Muhtemel gelecekte geciyor, insanlarin ve hayvanlarin gozleri her seyi kayıt altına alıyor, elde taşınabilir makine ile kablolar yardımı ile televizyon gibi canlıya olay anı soruluyor o kişinin beyninde o an ki dusuncelerini ekranda gösteriyor.
sahisimiz cinayet işliyor ve dedektifler tarafından bu ekrana tabii tutuluyor, sahis başka bir sey düşünmek istese bile düşüncelere engel olmadığı için ekranda cinayet ani dahil her şey çıkıyor. Dedektifleri falan da öldürüp yakalanmamayi umut ediyor ama yine cinayet anını gören bir fareyi ekrana bağlayıp katil yakalaniyor
Yakın gelecekte bu tür şeyler olur. Diziyi tavsiye ederim.
Tam olarak nasıl çalıştığını bilmiyorum ama vücudun tepkilerine göre çalıştığını varsayarsak; biri beni sorgularken suçsuz olsam bile gerilirim, yalan söylendiğinde görüldüğü söylenen tepkileri verebilirim. İnsan baskı altındayken vücudunun vereceği tepkileri kontrol edebilir mi?
Yalan makinesi aşılabilir. Günümüzde o teknoloji yok henüz. Kendi söylediğin yalana inanmak, yalan ustasi, hipnoz...
Bu konu aklima Black Mirror dizisi 4x3 bolumu getirdi. Muhtemel gelecekte geciyor, insanlarin ve hayvanlarin gozleri her seyi kayıt altına alıyor, elde taşınabilir makine ile kablolar yardımı ile televizyon gibi canlıya olay anı soruluyor o kişinin beyninde o an ki dusuncelerini ekranda gösteriyor.
sahisimiz cinayet işliyor ve dedektifler tarafından bu ekrana tabii tutuluyor, sahis başka bir sey düşünmek istese bile düşüncelere engel olmadığı için ekranda cinayet ani dahil her şey çıkıyor. Dedektifleri falan da öldürüp yakalanmamayi umut ediyor ama yine cinayet anını gören bir fareyi ekrana bağlayıp katil yakalaniyor
Yakın gelecekte bu tür şeyler olur. Diziyi tavsiye ederim.
Kanka Black Mirror'un tüm bölümlerini izledim sanırım 5 sezondu totalde. Söylediğin bölümü de o kadar iyi hatırlıyorum ki ben de kesinlikle izlemeyenlere klişe olacak ama gerçekten izleyin ya muhteşem güzel bir şey black mirror