"Yalın Fiber (H)" ne demek?

Aynısını kullanıyorum. Bende de YALIN Fiber ( H ) Yazıyor. VDSL ile alakası yok.
Ancak ben de ev telefonu aktif. En doğru cevabı 444 03 75 Mh verir.

Eki Görüntüle 1700525
Bizim daire de bulunan kablo direkt olarak fiber kutusundan geliyor. Telefon hattı kapalı bizde. Müşteri hizmetleri de fiber mevcuttur diyor. Bir sıkıntı yok şu anda.

Çok şaşırdım. Gerçekten çok şaşırdım. Biz burada parasını vermeye razıyken FTTH getirmeyen adamlar 24 Mbps alacak kişilere götürüyor.

Maalesef paket isimlendirmeleri yüzünden neyin ne olduğu anlaşılmıyor. Zamanında ADSL için ultranet, VDSL için hipernet, fiber için fibernet diyorlardı. Artık onu bile yapmayıp milletin kafasını allak bullak ediyorlar. Kusura bakmayın.
Oturduğum yerin civarında Sur Yapı siteleri var. Büyük ihtimalle bu yüzden FTTH altyapısı var. Ve santrale de yakın. Büyük büyük trafolar var. Şanslıymışız aslında.

Bir de şöyle bir sorum olacak 24 mbps download alırken neden 6-7 upload alıyorum? Bildiğim kadarıyla FTTH altyapı türünde atıyorum 1K Download alırken aynı şekilde 1K upload da almam gerekiyor. Bunun paket ile bir alakası var mıdır? Çünkü 26-27 download alırken 6-7 upload almam normal değil gibi.

Son düzenleme:
Bizim daire de bulunan kablo direkt olarak fiber kutusundan geliyor. Telefon hattı kapalı bizde. Müşteri hizmetleri de fiber mevcuttur diyor. Bir sıkıntı yok şu anda.

Oturduğum yerin civarında Sur Yapı siteleri var. Büyük ihtimalle bu yüzden FTTH altyapısı var. Ve santrale de yakın. Büyük büyük trafolar var. Şanslıymışız aslında.

Bir de şöyle bir sorum olacak 24 Mbps download alırken neden 6-7 upload alıyorum? Bildiğim kadarıyla FTTH altyapı türünde atıyorum 1K Download alırken aynı şekilde 1K upload da almam gerekiyor. Bunun paket ile bir alakası var mıdır? Çünkü 26-27 download alırken 6-7 upload almam normal değil gibi.

Ben 1000 Mbps'e 50 Mbps upload alıyorum T. Telekom da paketleri bu şekilde.

Yalın fiber normal fiber demek telefon hattından daire içine odalara gelen. Bazı yerlerde fiber apartmana gelir, apartmanın kutudan dairelere cat5-6 ile dağıtılır. TOKİ'de de var, yeni yapılan binaların alt yapısı uygun oluyor genellikle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı