Yalnız hissediyorum

Durduk yere kimse senle arkadaş/sevgili olmaz. Bunun için bir çaban var mı? Onun dışında kimse seni istemiyor değil dostum. Kendin demişsin arkadaşım yok diye. Edindikten sonra elbette sosyal aktivitelere çağrılırsın, sen bir şeyler yapalım dersin gerisi gelir zaten. Etkisi var mıdır bilmiyorum ama sosyal medyada gördüğün hayatlara çok inanma. 20 yaşındayım oyun olarak valorant oynuyorum özelden yaz istersen gireriz. Konuşmak istediğin her konuda yazabilirsin.

Hemen her insan başkalarından farklı olduğunu düşünür. Bizi farklı yapan birçok şeyimiz olduğu da doğrudur. Bu farklar fiziksel veya zihinsel olabilir. Burada önemli olan farklı olmanın öneminin ne olduğunu kavramak.

Derdini paylaştığın cümlelerine ''daha olgun ve düz mantıkla bakmayan'' gibi sözlerle başlamışsın. Bu da senin aslında birçokları ile aynı olduğunu gösteriyor. İnsanların büyük bölümü, yaş fark etmeksizin özellikle de az bilenler kendini çevresinden daha zeki, olgun, kısacası üstün görür.

Kişinin eylemlerinde bir karşılığı yoksa ne kadar zeki olduğunun ne önemi var? Demek istediğim zekan seni ve çevreni daha güzel hale getiriyor mu? Cevabın evet değilse demek ki zekan daha iyilerini yapabilmen için kenarda öylece duruyor.

Olgunluk tam olarak ne demek? Genel tanımıyla düşüncelerini zihniyle tartan ve eylemlerini buna göre gerçekleştiren diyebiliriz belki. Daha zeki olduğu için diğerlerinden üstün olduğunu düşünmemek olgunluğa bir örnek olabilir mi mesela?

Arkadaş edinmek için zeki olmak gerekmiyor, çok olgun olmak gerekmiyor. Karşındaki kişiye saygı duymak gerekiyor. Bir ortamdaki en zeki kişi olabilirsin. Yanındakiler kendilerini seninle konuşurken kötü hissediyorsa ne önemi var? Mantık iyidir ve insanı hayatta tutar. Günümüzde hayatta kalmak binlerce yıl öncesine göre daha kolay olduğu için hisleri de bazen işin içine katmak iyi olur. İlişkide karşıdaki kişinin de beklentileri olur. Onun düşüncelerine ne kadar önem verdiğin gibi. Karşıdakini anlamaya çalışmak ilişkinin ön koşulu.

Kendin kadar zeki olmayan biriyle belki atomu parçalayamazsın ama aynı müzikte dans edebilirsin. Hayatta tek hoşlandığın şey oyunlarsa belki başka şeyleri denemenin zamanı gelmiştir.

15 yaşındasın, söylediğin kadarıyla epey zekisin, düz mantıkla bakmayan biri de olduğun için daha fazla çabalamak elinde. Kimseden ders notu alamadın belki, ama ders notuna gerçekten ihtiyacı olan biriyle sen paylaşabilirsin. Onların da keyif alacaklarını düşündüğün etkinliklere davet edebilirsin. Kendini farkında olmadan dışarıya kapattıysan davet bekleme. Madem ki sosyalleşmek istiyorsun davetin sahibi sen ol.

Eğer izlemediysen ''The Big Bang Theory'' dizisini tavsiye ederim. Zeki ve uyumsuz olduğu düşünülen bir adamın arkadaşlık hikayesini bulursun orada.

Yalnızlık üzerine sevdiğim bir kanalın Türkçe alt yazısı da bulunan bir videosu da paylaşıyorum. Yalnız olmamak küçük çabalarınla ulaşabileceğin yakınlıkta.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı