Yalnız olma korkusu

EnesTkt

Hectopat
Daha fazla  
Tek başımayım ve bu gidişle tek kalacağım. 6 kardeşiz ve 5 kardeşim evli, ben daha 16 yaşındayım, annemi 14 yasinda kaybettim, babamı da kaybetme korkusu yaşıyorum. 58 yaşında ve günde 1 paket sigara içiyor, okuldan eve dönünce bütün gün boş boş sosyal medyada takılıyorum, ders çalışmam gerekiyor, hayattan gram zevk almıyorum, artık arkadaşım yok. Zamanında vardı ve çoğuyla kavga ettim, bu yaşımda yalnız isem ileride tek başıma karton toplayarak hayatı sürdüreceğim sanırım. Ne yaparsam yapayım zevk almıyorum ve tipsizim, bu gidişle sanırım sigaraya da başlayacağım, tek kalınca artık kendi kendime konuşmaya başlıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek başımayım ve bu gidişle tek kalacağım. 6 kardeşiz ve 5 kardeşim evli, ben daha 16 yaşındayım, annemi 14 yasinda kaybettim, babamı da kaybetme korkusu yaşıyorum. 58 yaşında ve günde 1 paket sigara içiyor, okuldan eve dönünce bütün gün boş boş sosyal medyada takılıyorum, ders çalışmam gerekiyor, hayattan gram zevk almıyorum, artık arkadaşım yok. Zamanında vardı ve çoğuyla kavga ettim, bu yaşımda yalnız isem ileride tek başıma karton toplayarak hayatı sürdüreceğim sanırım. Ne yaparsam yapayım zevk almıyorum ve tipsizim, bu gidişle sanırım sigaraya da başlayacağım, tek kalınca artık kendi kendime konuşmaya başlıyorum.

Allah yardım etsin hocam. Ne olursa olsun sigaraya başlamayın.

Öncelikle okulunu değiştir kendini ağırlıklı olarak derslere ve spora ver yeni arkadaşlıklar edin ve geleceğini düşün. Bu hayat senin hayatın. Misal baban senin derslerde başarılı olduğunu görünce mutlu olmazmı veya babanla konuş sigarayı bırakması için onla vakit geçir veyahut meslek lisesine geçebilirsin hem staj yapıp hemde liseyi bitirirsin üstelik elinde belgende olur.

Amaçsızlık insanı mahveder. Kendine bir yol çizip hedeflerine ulaşmaya çalış.
Hocam hep öyle heves edip o işe başladıktan sonra bırakmam bir oluyor.

Öncelikle okulunu değiştir kendini ağırlıklı olarak derslere ve spora ver yeni arkadaşlıklar edin ve geleceğini düşün. Bu hayat senin hayatın. Misal baban senin derslerde başarılı olduğunu görünce mutlu olmaz mı veya babanla konuş sigarayı bırakması için onunla vakit geçir veyahut meslek lisesine geçebilirsin hem staj yapıp hem de liseyi bitirirsin üstelik elinde belgende olur.

Okulumu değiştirmeyi düşünmüyorum açıktan okumayı düşünüyorum okul vakit kaybı gibi geliyor babam ise sanmıyorum sigara bırakacağını yıllardır içiyor bırakmaz bub saaten sonra derslerde de odaklanma sorunu yaşıyorum hemen bırakalım geliyor dersi.

Hocam hep öyle heves edip o işe başladıktan sonra bırakmam bir oluyor.

Okulumu değiştirmeyi düşünmüyorum açıktan okumayı düşünüyorum okul vakit kaybı gibi geliyor babam ise sanmıyorum sigara bırakacağını yıllardır içiyor bırakmaz bub saaten sonra derslerde de odaklanma sorunu yaşıyorum hemen bırakalım geliyor dersi.
İnternet kafeye git. Oyun konsolu al (500₺ biriktir Nintendo DS alırsın.) Bu hayatta o kadar şey var ama sen bulamıyorsun. Biraz araştır. Ayrıca annene Allah rahmet eylesin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı