Zirve yalnızlar içindir.
Diyelim kendimizi avutalım bari.
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır, şu anki arkadaşlarımın çoğu ile tartışarak tanıştım.Yalniz Kurt'um ben arkadasim olmasin daha iyi temiz arkadas bulmak zor. Ben kendimle arkadasim velara aşkım var mutluyuz ne yapacaksın arkadas yahu.
Aynen kalmadi, yalniz takilmak daha iyi.
Bende senin durumuna yakınım. Çok dışlandım çevreden. Onlar gibi keko ve gerizekalı olamadım. Hep asosyaldim. Bir kez kız arkadaşım olmuştu. Oda ilgi ilgi ilgi.. Arkadaşlarımı hep DC den oyundan falan buldum. Derslerden bunalmaya başladım özellikle bu dönemde. Yalnız değilsin yani.Arkadaşlar, belki de çoğu insanın aynı ruh halini paylaşıyorum. Şöyle anlatayım, çocukken babam uzun yol kaptanıydı ve evde olmazdı. Abim de 6 yıl üniversite okuduğu için ortaokuldan bu zamana kadar hep yalnızdım. Yalnızlığa alışığım ama son 1 yıldır okula gitmeyeli dışarı çıkmayalı çok moralim bozulur oldu. Özellikle bilirsiniz lise ortamını güzel olur ama şu an maksimum arkadaşlarla DC ve wp hariç başka yerlerden konuşamıyorum.
Dışarı çık gez diyeceksiniz haklısınız yapmaya çalışıyorum ama malum turistlerden para kazanayım diye kışın iyice virüsü batıran devletimizin belirlediği saatler hep erteletiyor. Dersim bitmeden yasağım kalkıyor ve anında dışarıya çıkmak istemiyorum. Keza aynı şekilde arkadaşlar buluşsalar da beni çağırmazlar, ben toplu buluşalım dediğimde satarlar. Tek tek bile buluşmadım.
Büyük ihtimalle üniversite sınavı yüzünden derslerde gelecek yüzünden darlıyor, hatta bayağı darlıyor. Hedefim ilk 50.000 ama zor olduğunu biliyorum ama korkmuyor değilim. Bu moral bozukluğum ders çalışmamı da engelledi. Normalde derslerim iyidir hatta mf seçtim. Ama derse ne zaman otursam hep içim engelliyor ve bunalıyorum, hemen dersi kapatıyorum. Yavaş yavaş kendimi ısındırıyorum galiba yavaş da olsa işe yarıyor ve 1.5 sene zamanım kaldı sınava.
Önerilere açığım.
Yalniz Kurt'um ben arkadasim olmasin daha iyi temiz arkadas bulmak zor ben kendimle arkadasim velara aşkım var mutluyuz ne yapacan arkadas yaw
Aynen kalmadi yalniz takilmak daha iyi
Ben de arkadaştan yana yalnızım ama pek umursadığım söylenemez. Dedem vardı çok sevdiğim dostumdu. 24 Aralıkta vefat etti. Ben de yalnız hissediyorum şimdi. Allah aileden yana yalnızlık çektirmesin abi. Buna da şükür de. Eminim rahatlarsın.
Seveceğiniz bir etkinlik varsa onu yapın, az çok kendinizi tanıyorsunuzdur zaten. Neyi sevip sevmediğinizi bildiğiniz için sevdiğiniz bir etkinliği yapabilirsiniz.
Ben de aksine yalnızlığı severim. Çok daha iyi, kafa dinleyebiliyorsun en azından. Rahatsız eden de yok.
Ben de aynı durumdayım. Canınızı sıkmayın bazı hobiler öğrenmeye çalışın. Örneğin ben elektronik ile ilgili devreler yapıyorum. Sınıf arkadaşlarım dışında hiçbir arkadaşım yok. Maalesef kaliteli insan kalmadı artık.
"Sana vereceğim tek akıl, aklın varsa tek takıl" :d
Bu arada ben de yalnızım ve yalnız olmayı da seviyorum. Ne liseden arkadaşlarla görüşüyorum ne de üniversiteden. Sadece Online arkadaşlarım ile arada oyun oynarız toplaşıp, bu bana yetiyor. Sosyal medyadan sohbet ettiğim birkaç kişi de var. Bu şekilde bana yetiyor mesela. Yalnızlığı seviyorum, bisiklet binmeye tek başıma giderim hep. Başkalarıyla plan yapmayı hiç sevmiyorum.
Yani bu kişiden kişiye değişiyor işte, siz demek ki sosyal olmayı, grup halinde takılmayı daha çok seviyorsunuz. En azından Discord'da toplaşıp sohbet edin, farklı oyunlar oynayın. Dışarı çıkamıyormuşsunuz derslerden dolayı, evde spor yapın, kitap okuyun kesinlikle. Her gün 1 bölüm dizi izleyin, sürekli dinlediğiniz şarkıları bir kenara koyup yeni şarkılar keşfedin.
Yalnız yaşamayı öğrenmen lazım bu olaylar sayesinde yalnız yaşamayı öğrenmen çok iyi olur senin için bu yaşta, tavsiye olarak ailen dışında kimseye güvenme benim de bir sürü arkadaşım var fakat güvenemiyorum kendi içimde çöze çöze yalnız yaşamaya alıştım.
Dinimizde de ırkımızda da arkadaşlık ve dostluk cok önemlidir. Peygabmeberimiz'in (s. A. V.) Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ali, Hz. Ebu-bekir, Hz. Hatice gibi dostları olmasaydı İslam bu kadar yayılır mıydı? Ya Mustafa Kemal'in kazım karabekir gibi arkadaşları olmasa biz kazanabilir miydik kurtuluş savaşını? Peki cengiz han babasının yakın (adını unuttum) arkadaşı olmasa Moğol imparatorluğu kurulur muydu?
Ya timur, Emir Hüseyin olmasa idi timur devletini kurabilir miydi? Alp er tunga acem kralından kurtulabilir miydi onu koruyan dostları olmasa? Lütfen kendi yalnızlığınızı avutmak için yalnızlığı normalleştirmeyin.
Yalnızlığımı avutmak için yalnızlığı normalleştirmiyorum ki. Her insanın yapısı farklı. Kimi kalabalık ortamlarda takılmayı, kimi tek başına takılmayı, kimi 2-3 dostuyla birlikte takılmayı sever. Birkaç yakın arkadaşım var, nadiren onlarla konuşuyorum. Eğer yalnızlığı sevmesem sürekli onlarla takılır ve daha birçok arkadaş bulurum kendime. Ama yapmıyorum. Kendimi de bu şekilde avutmam zaten.Dinimizde de Irkımızda da arkadaşlık ve dostluk cok önemlidir. Peygabmeberimiz'in (s. A. V.) Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ali, Hz. Ebu-bekir, Hz. Hatice gibi dostları olmasaydı İslam bu kadar yayılır mıydı? Ya Mustafa Kemal'in kazım karabekir gibi arkadaşları olmasa biz kazanabilir miydik kurtuluş savaşını? Peki Cengiz Han babasının yakın (adını unuttum) arkadaşı olmasa Moğol imparatorluğu kurulur muydu?
Ya Timur, Emir Hüseyin olmasa idi Timur Devletini kurabilir miydi? Alp Er Tunga Acem kralından kurtulabilir miydi onu koruyan dostları olmasa? Lütfen kendi yalnızlığınızı avutmak için yalnızlığı normalleştirmeyin.
Ben ne Peygamberim, ne Mustafa Kemal'im ne de Cengiz Han'ım. Kendi halinde yaşayan kimseye karışmayan normal bir insanım. O yüzden bu dedikleriniz benim için saçma geldi. Arkadaşım var, hem de bir sürü var. Ayrıca asosyal veya çekingen de değilim, istediğim biriyle konuşabilirim, arkadaş da olabilirim. Ben konuşmamayı ve yakın arkadaş olmamayı tercih ediyorum. Çünkü buna layık birini göremiyorum hayatımda. Eğer bir gün aynı benim gibi anlayışlı, karşısındakini dinleyen, empati yeteneği yüksek, müzik-oyun-sanat zevki benzer, olaylara objektif bakabilen biri çıkarsa onunla belki yakın arkadaş olabilirim. Dediğim gibi şu an bir sürü arkadaşım var aslında ama hepsinin de bana ters düşen en az bir özelliği olduğu için çok yakın arkadaş değilim kimseyle.Lütfen kendi yalnızlığınızı avutmak için yalnızlığı normalleştirmeyin.