Yalnızlığa İyi Giden Şeyler

Twitch izle, CS ve LOL dışındaki online oyunları oyna GTA, R6 gibi. Discord'ta gez. Buralarda kim olduğun bilinmez ve istediğin karaktere bürünebilirsin. Düzgün insan bulamazsın ama sende onlara ayak uydurup yanlızlıktan kurtulabilirsin. Bir nevi RP yaparsın. Ben böyle kurtuldum. Birde sosyal medyayı bırak.
 
Kedi ya da köpek edin zamaninin cogu evde geciyorsa. Bunlarin yaninda programlamaya baslayabilirsin, bu sekilde internette binlerce baska programcinin da oldugu bir toplulugun parcasi olabilirsin ve yalnizlik hissin azalir.

Eger bunlar da tatmin etmezse bir ise girip kendini kanitlayabilir, para kazanabilirsin, bunlar da cok iyi geliyor.
 
Seyahat veya hayvanlarla uğraş ne bilim kendine evcil hayvan sahiplen. Asosyal olmuşsun. En azından sadık bir dostun olur. Son olarak evcil hayvan sahiplen.
 
Genelde yalnız takılmış biri olarak dönem dönem yaptığım bazı şeyler mevcut. Küçük bir şehirde yaşadığım için lise zamanı bir tane bara takılmaya başlamıştım. Yüksek sesli müzik sevdiğim için ve sahibi ile zamanla sohbet kurmaya başlayınca sohbet ve müzik için gider oldum. 16-17 yaşında gitmeye başladım, 23 oldum hala oradan başka yere gitmem. Sonra üniversite olayı başladı. İlk senemde fotoğraf kulübüne girip makine kullanmayı ve işin inceliklerini öğrenip ilk ve ikinci senemde okuduğum şehri gezerek fotoğraflamaya başladım. Üçüncü senemde toplu taşımadan bıkıp bisiklete başladım. Ter sorunu olan bir insan olduğum için günlük yaşantıma alamadım ama sadece özel olarak bisikletle gezicem diyerek çıkabiliyordum. Toplamda 400 km gezdim fakat yeni yerleri pek keşfedemediğim için (tek olduğum için uzun yola cesaret edemiyordum) ve dönüşte tamamen yokuş çıkmam gerektiği için onu da bir kenara bıraktım. Bu sene memlekete götürücem orada olduğum zamanlarda orada binmeyi düşünüyorum daha az yokuşlu. Bu üçüncü senemde ek olarak kitap okumaya başladım ve devam ediyorum. Yatmadan önce uykum gelene kadar kaç sayfa okursam. Bazen 5 bazen ise kitabın yarısı. Kimi kitapların oyunu olduğu için oyun-kitap aynı götürdüm hikayesi daha iyi anlaşılıyor. Bakalım seneye son senem o zaman ne gibi bir uğraş bulucam :) Sanırım biraz derslere yönelmem gerekecek :D
Küçük bir not: Çok bunalırsam şu C2 anonim sohbet uygulamasında takılıyorum.
 

Geri
Yukarı