Yamaha MT-25 rodajı nasıl yapılır?

mkyk

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. 50 cc motosikletten sonra Çok araştırdım MT 25 almak nasip oldu ama Ehliyetim yok yazıldım motor bir köşede bekliyor

Belki Absürt olacak ama böyle youtuber mı diyeyim ınstagram'cı mı diyeyim yoksa normal birileri mi diyeyim hem motorla gezmek isteyen hem motordan anlayan aklı başında rodajını yapacak birini bulabilir miyim motoru satmayı düşünmüyorum uzun yıllar kullanmak istiyorum Roda çok önemliymiş nasıl yapacağım bilmiyorum bir akıl veren olur mu acaba?

Çünkü ehliyet alırsam düzgün kullanmayı beceremeyeceğim belki rodajı mahvedeceğim Ne zorluklarla aldım başka atacak mermim kalmadı Ne tavsiye edersiniz Yardımınızı bekliyorum...

Kullanım kılavuzunda yazıyor zaten nasıl rodaj yapılacağı. Oraya baksaydınız spam yapmanıza gerek kalmazdı.

Motorun alıştırılmasıİlk 1.600 km, yeni motorun performansı ve ömrü için en önemli dönemdir. Bunedenle aşağıdaki önerileri okumalı vegöz önünde bulundurmalısınız.Motor daha çok yeni olduğundan ilk1.600 km'de aşırı zorlanmamalıdır. Buevrede motorun parçaları sürtünmenedeniyle çapaklardan arınır ve çalışma boşlukları bir düzene girer. Budönemde aşırı devirden, uzun sürelitam gazla sürüşten ve motorun aşırıısınmasına neden olacak durumlardankaçınılmalıdır.0-1000 kmMotosikleti 7000 d/dk. üzerinde uzunsüre kullanmaktan kaçının. DİKKAT:1.000 km sürüş sonrasında motoryağı değiştirilmeli ve yağ filtresiveya filtre elemanı değiştirilmelidir.1000–1600 kmMotosikleti 8400 d/dk üzerinde uzunsüre kullanmaktan kaçının.1600 km ve üzeriMotosiklet artık normal şekilde kullanılabilir.

İlk kullanımlarında motoru çok fazla zorlama. Yüksek devirde kullanmamaya çalış. Gazlamak isteyeceksin ama belirli bir süre sonra bunu zaten yapacaksın. Vitesi yüksekte kullan ki devir çok yükselmesin. Ara gaz verdirme kimseye veya sende verme. Sakin kullan. 50-60 Km hızlarda sür belirli bir süre. Başka motorcuların gazına gelip gazlama :) Dikkatli kullan. Allah kaza bela vermesin tekerine taş değmesin.

Genel olarak devir göstergesinde 7 bin deviri aşmamaya çalış, devamlı aynı devirde sürme devir saati inişli çıkışlı olsun, uzun yolculuklara çıkma, motoru çalıştırdığında 30 saniye, 1 dakika rölantide beklet ısınsın, kış günlerinde çalıştırırken sıcaklık 2 diş olana kadar da bekleyebilirsin.

Rodaj sonu bakımını erteleme, 1000 Km'de bakımı gelecek. Bakımda yağ filtresini kesinlikle değiştirmelerini iste bazı ustalar değiştirmeye lüzum yok diye düşünüyor. Başka bir şey yok hayırlı olsun.

50CC ile başlayıp gitmeyen motorlar ile ömür geçireceğine MT25 güzel seçim olmuş. Elinin ayarını kaçırmadan kazasız belasız sürmen dileğiyle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı