R25 için rodaj bilgileri kullanım kitapçığında şu şekilde;
Motorun alıştırılmasıilk 1600 km (1000 mil), yeni motorunperformansı ve ömrü için en önemlidönemdir. Bu nedenle aşağıdaki önerileri okumalı ve göz önünde bulundurmalısınız. Motor daha çok yeni olduğundan ILK1600 Km'de (1000 mil) aşırı zorlanmamalıdır. Bu evrede motorun parçaları sürtünme nedeniyle çapaklardanarınır ve çalışma boşlukları bir düzene girer. Bu dönemde aşırı devirden, uzun süreli tam gazla sürüşten ve motorun aşırı ısınmasına neden olacakdurumlardan kaçınılmalıdır. 0–1000 km (0–600 mil)motosikleti 7000 d/dk üzerinde uzunsüre kullanmaktan kaçının. Dikkat:1.000 km (600 mil) sürüş sonrasında motor yağı değiştirilmeli ve yağfiltresi veya filtre elemanı değiştirilmelidir. 1000–1600 km (600–1000 mil)motosikleti 8400 d/dk üzerinde uzunsüre kullanmaktan kaçının. 1600 km (1000 mil) ve sonrasımotosiklet artık normal şekilde kullanılabilir.
Yani ne kadar uzun süreceğini bilmem de, 1600km sürüyor. 250CC'ye alışmak kolay ancak R25 yüksek süratlere çıkabildiği için esas tehlike alıştıktan sonra başlıyor. Ben bunu artık çok iyi kullanıyorum deyip gazladıktan sonra karşına çıkan ilk tehlikede patlıyorsun genelde. O yüzden başlangıç için istesen de gidemeyen makineler önerilir. Kendinden eminsen başlanmayacak motor değil. Ben 400CC ile başladım ve motora başlayalı yaklaşık 30-35bin km tecrübem oldu.
Her şeyden öte motoru devirirsen masrafı büyük olur. Kaza yaparsan demiyorum bak. Sadece durduğu yerde devrilse bile grenajlar kırılıyor ve yüksek masraflar çıkıyor. O yüzden genelde başlangıç motoru olarak naked önerilir.