Yan binada bulunan fiber eve getirilir mi?

Komutan8021

Hectopat
Katılım
20 Ekim 2020
Mesajlar
153
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus TUF Gaming GT502 V2, Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz, Asus TUF Gaming B650M-Plus WIFI, ASUS TUF GAMING GeForce RTX 4090 OC 24GB, Corsair Vengeance 32GB 6000MHz DDR5 CL36, Kingston FURY Renegade PCle 4.0 NVMe M.2 2280 2TB, Asus ROG Strix 850W 80+ Gold Auro Edition PCle Gen 5.0, Asus TUF Gaming LC II 360,
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba. 35 Mbps internet kullanıyorum fakat 1 haftadır 8 Mbps civarı hız alıyorum. Yandaki binanın altyapısını sorguladıktan sonra fiber bulunduğunu öğrendim. Türk Telekom ile görüştüm fakat daha geri dönüş alamadım. Acaba müdürlüğe falan başvursam yan binadaki fiberi kendi daireme getirebilir miyim? Millenicom dışında her ISS'de altyapım ADSL gözüküyor. Ayrıca TurkNet GigaFiber'e de çok yakınım fakat o da binama gelmedi.
 
Bina dolaplarındaki kabinlere, o binaya yetecek kadar port tanımlanır. Sen diyorsun ki birisinin fiber hakkına ben tenezzül edeyim.
 
Bina dolaplarındaki kabinlere, o binaya yetecek kadar port tanımlanır. Sen diyorsun ki birisinin fiber hakkına ben tenezzül edeyim.

Yanlış anlattım sanırsam kusuruma bakmayın. Benim demek istediğim şey yan binaya fiber geliyorsa benim binama da gelebilir mi? FTTH fiber var yan binada. Sokaktada fiber var ama bakır ile dağıldığı için VDSL2 kullanıyorum. Yani yan binaya gelmişse sokaktaki fiber bana da gelemez mi?
 
Fiber hatlar ADSL hatlardaki gibi uç uca ek yapılarak gelen bir hat türü değildir.
Merkezden bulunduğunuz sokağa kadar hat çekilmesi gerekiyor.
Firmalar da yoğun kullanım ya da müşteri potansiyeli olan binalara öncelikli veriyor.
Bu binaların güncel yani kentsel dönüşüme uğramış binalar olmasına öncelik veriyorlar.
 
Fiber hat talebinizi belirten bir dilekçe hazırlayıp bağlı olduğunuz müdürlüğün planlama birimine teslim edin hocam. Sonrasında iş planlama birimine kalıyor. Uygun görülürse proje çizilir. Onaylanırsa işlemlere başlanır. Tabii bu bir süreç, bir günde olacak şeyler değil.
Şansınızı denemekte fayda var.
 

Geri
Yukarı