Yanaktaki sivilceler için neler yapılabilir?

• Konuyu başlatan roq
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 146

roq

Femtopat
Daha fazla  
Hiçbir yerimde sivilce yok, alnım kollarım vs. tertemiz fakat yanaklarımda çok fazla küçük büyük sivilce var, cildiye ezcipial diye bir krem verdi gram iş görmüyor. Sizde varsa ve siz bu sorunu çözdüyseniz nasıl yaptığınızı veya ne kullandığınızı söyler misiniz?

İyi sosyaller. :)

Hiçbir yerimde sivilce yok, alnım kollarım vs. tertemiz fakat yanaklarımda çok fazla küçük büyük sivilce var, cildiye ezcipial diye bir krem verdi gram iş görmüyor. Sizde varsa ve siz bu sorunu çözdüyseniz nasıl yaptığınızı veya ne kullandığınızı söyler misiniz?

İyi sosyaller. :)
Sivilce bazen genetikte olabiliyor diye biliyorum cildinize iyi bakıp onların kendiliğinden gitmelerini beklemek en iyi çözüm gibi duruyor. İz kalmasın diye iyi bak.

13-14 yaşlarımda sivilce sorununa sahiptim ancak iltihapli ve derin sivilcelerdi. Doktor aynı şekilde kremler vermişti 2 ay boyunca sorunuma çözüm olmadı. Bu şikayetimle tekrar gittiğimde Zoretanin adlı Roaccutane muadili bir ilaç verdi. Bu ilaç sorunlarıma çözüm olmuştu. kullanmayı bırakalı yaklaşık 2 yıl oluyor yüzümde halen sivilceler bahsettiğiniz şekilde ufak ufak çıkıyor. Ufak sivilceler için en iyi çözümü düzenli şekilde yüzü yıkamak olduğunu düşünüyorum. Güzel bir yüz temizleme losyonu ile gün içerisinde aklına geldikçe yıka. Besin olarak çerezler dahil olacak şekilde yağlı besin ve içecekleri hayattan çıkarmak gerekli. Genellikle ufak olanlar stres ve hijyen kaynaklı oluşuyor. 6 şubatta depremi yaşadıktan hemen sonra sivilcelenme yaşamam ile söylüyorum. O dönemde sorunlarımı bu şekilde çözmüştüm. Bu düzeni uygularsan 1 ay gibi bi süre sonrasında ciddi azalma görebilirsiniz. Herhangi bir düzelme yok ise tekrarda doktorunuza gidip kremin işe yaramadığını bu düzen ile devam etmenize rağmen geçmediğini söylerseniz farklı bir tedaviye geçecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı