Yanan güç kaynağı diğer parçalara zarar verir mi?

NasdaQ

Centipat

Bu kasanın güç kaynağını kullanıyordum dün bilgisayarı şalterden kapattım şalteri açıp tekrar çalıştırmaya çalıştığımda çalışmadı. Daha sonra güç kaynağının yanmış olduğunu fark ettim. Diğer bilgisayar parçalarına zarar gelmiş midir? Palit RTX 4070 Intel 13400F işlemci vardı anakartın modelini markasını unuttum.

Açıkçası ben de bu kasayı kullanıyorum ve benim de PSU'm gitti. Deneyimli biri olarak yazıyorum sistemde hiçbir sıkıntı yaratmadı fakat sizin parçalara ne olduğunu bilemiyorum. Bilgisayarcıya götürtüp test edin. PSU alacak iseniz, bu sisteme o PSU çok kötü.

Hydro G Pro 850W alın. Gold sertifikalı olacak şekilde.

Benim PSU yandiginda sadece kendisi gitmisti. Sistem hala calisiyor.

Bir arkadasinizdan duzgun bir PSU ile test edin lutfen. Kesin bir sey soyleyemeyiz cunku. O islemciye ve ekran kartina 700-800W gider. Silver, gold sertifikali almaniz tavsiyemdir.

Sisteminize göre sınırda bir psu imiş. Zaten kaliteli psu olmadığı için vereceği maksimum güç 12volttan 500wt civarı olur. Görünen o ki sistem koruması da yok. Umarım diğer parçaları da yanında beraber götürmemiştir. Genel olarak pilgisayar alanlar toplayanlar genelde psu lu kasa bakıyor. Çünkü eldeki paranın neredeyse tamamını diğer bileşenlere harcıyor. Fakat psu sistemin can simididir. Genelde bilindik bir marka ve önerilenin en az 100wt üstü güce sahip bir psu alınması olmazsa olmazdır. Yokda sisteminizi riske atarsınız. Hele ki abuk abuk ucuz psular dan kesinlikle uzak durun. Yani 30-40k lık sistem toplayıp 3-4k lık bir psudan kaçmayın.

Yardımcı olduğunuz için teşekkürler. Birde sistemim için yeterli olacak kaliteli bir PSU önerebilir misiniz?

FSP Hydro G Pro Altın olacak şekilde o sisteme Bronz, Gümüş olmaz. Sonuç olarak 4070'li bir sistem, bu ikisi sisteme ayıp olur. Tier List'i atayım isterseniz oradan tercih yapın.

Son düzenleme:
FSP Hydro G PRO altın olacak şekilde o sisteme bronz, gümüş olmaz. Sonuç olarak 4070'li bir sistem, bu ikisi sisteme ayıp olur. Tier List'i atayım isterseniz oradan tercih yapın.

Hocam attığınız PSU pahalı geldi daha ucuz bir seçenek yok mu tierlistde ki PSU'larda pahalı daha ucuz 4bin civarında bir şey yok mu?

Hocam attığınız PSU pahalı geldi daha ucuz bir seçenek yok mu tierlistde ki PSU'larda pahalı daha ucuz 4bin civarında bir şey yok mu?
Hocam maalesef bu Tier A'dakiler pahalı bir şey fakat sizin için araştırırım. Ben 4.300'e aldım o attığım PSU'yu fakat indirimi bitmiş. Size önerim tekrar böyle bir problem yaşamamak için böyle PSU alın. Yoksa çok sıkıntı yaşarsınız. Bir ara 3060'lı sisteme birisi bronz önermişti diye ona çok laf etmiştim, gidip beğenmedim tuşuna bastı. 2 yıla büyük ihtimal bizim gibi problem yaşar. Lafın kısası 2 yıla yakın böyle PSU'lar patlıyor sizin de sistem büyük ihtimal 2 yıl içinde patladı çünkü bu kasaların satışı 2022'yi 2023'e bağlayan yıllarda satıldı.

Tier A'da bu da. Single-rail kısmında.

1734961371866.png

Son düzenleme:
Hocam maalesef bu Tier A'dakiler pahalı bir şey fakat sizin için araştırırım. Ben 4.300'e aldım o attığım PSU'yu fakat indirimi bitmiş. Size önerim tekrar böyle bir problem yaşamamak için böyle PSU alın. Yoksa çok sıkıntı yaşarsınız. Bir ara 3060'lı sisteme birisi bronz önermişti diye ona çok laf etmiştim, gidip beğenmedim tuşuna bastı. 2 yıla büyük ihtimal bizim gibi problem yaşar. Lafın kısası 2 yıla yakın böyle PSU'lar patlıyor sizin de sistem büyük ihtimal 2 yıl içinde patladı çünkü bu kasaların satışı 2022'yi 2023'e bağlayan yıllarda satıldı.

Tier A'da bu da. Single-rail kısmında.

Eki Görüntüle 2380488
Teşekkürler hocam ilk attığınız Corsair psu yu alacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı