Yanlış güç adaptörüyle bozulan hard disk nasıl tamir edilir?

Merhaba, bundan 7-8 yıl önce Seagate marka harddiskime yanlışla laptop adaptörü bağlamam sonucu hard diskim bozuldu. Bunu tamir ettirebileceğim bir yer var mı? Ya da içindeki diski alıp başka bir hard diskin içindeki diske taksam düzelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kesinlikle içini açmayın. Aynı harddiskten sipariş edip kartlarını değiştirebilirsiniz. Direk kartının modelini bulursanız internette o da satılıyor olabilir. Ama gözden kaçırmamak gereken düşük ama üzücü bir ihtimal var: harddiskin motorunun bozulmuş olması. Bu durumda mecbur aşırı fahiş fiyatlar isteyen veri kurtarma merkezleri harici bir çözüm bulmak zor.
Diskin üzerine gelen küçücük bir toz bile verinin okunmasına engel olacağından dolayı tozdan arındırılmış oda ya erişim ihtimaliniz varsa anca o şekilde diski değiştirmek işe yarar. Bu durumda en çaresiz durumlar harici kesinlikle yapılmamalı.

Ö
Hocam kesinlikle içini açmayın. Aynı harddiskten sipariş edip kartlarını değiştirebilirsiniz. Direk kartının modelini bulursanız internette o da satılıyor olabilir. Ama gözden kaçırmamak gereken düşük ama üzücü bir ihtimal var: harddiskin motorunun bozulmuş olması. Bu durumda mecbur aşırı fahiş fiyatlar isteyen veri kurtarma merkezleri harici bir çözüm bulmak zor.
Diskin üzerine gelen küçücük bir toz bile verinin okunmasına engel olacağından dolayı tozdan arındırılmış oda ya erişim ihtimaliniz varsa anca o şekilde diski değiştirmek işe yarar. Bu durumda en çaresiz durumlar harici kesinlikle yapılmamalı.
Hocam peki fiyatlar ne bu firmalarda?
Ben aynı marka hddnin kutusunu değiştirdim sonuç aynı. Bir de güvenilir mi fotoğrsf arşivim vardı.

Hocam maalesef ki ben şuana kadar hiç kullanmadım. Ancak duyduğum kadarıyla fiyatlar epey tuzlu oluyor. Ve verilerin geleceğine dair garanti verilmiyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı