Yanlış siteye T.C. kimlik verince ne olur?

korkusuzz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar tapu işlemleri için siteye girdim. T.C'mi girdim ardından beni ödeme yerine aktardı. İşte kart bilgileri falan istiyordu. Girmeden çıktım. T.C. No mu bilseler bile bir şey olur mu?

T.C. kimlik numaranı tek başına bilmeleri risk oluşturmaz. Diğer bilgilerinde birlikte ele geçirilirse, riskler artar.

Ne yazık ki bütün platformlarda yapay zeka seslendirmeler ve görüntüler ile dolandırıcılık yapılıyor. Nerde nasıl denk geleceğini aklın almaz. Bu sebepten dikkatli olmak lazım, bilgi verdiğin platformaları iki kez kontrol etmelisin.

İyi akşamlar dilerim.

Son düzenleme:
T.C. Kimlik numaranı tek başına bilmeleri risk oluşturmaz. Diğer bilgilerinde birlikte ele geçirilirse, riskler artar.

Ne yazık ki bütün platformlarda yapay zeka seslendirmeler ile dolandırıcılık yapılıyor. Nerede nasıl denk geleceğini aklın almaz. Bu sebepten dikkatli olmak lazım, bilgi verdiğin platformaları iki kez kontrol etmelisin.

İyi akşamlar dilerim.

Sağ ol bilgilendirmen için teşekkür ederim yüreğime büyük bir su serptin Allah razı olsun.
Birdaha asla ve asla bu hatayı yapmam zaten.
Üstüme şirket kurma veya banka hesabına girme durumu olur mu sizce.
Yani T.C. nomu bilmeleri mobil bankacılıkta işlem yapabilirler mi?

T.C. kimlik numaranı tek başına bilmeleri risk oluşturmaz. Diğer bilgilerinde birlikte ele geçirilirse, riskler artar.

Ne yazık ki bütün platformlarda yapay zeka seslendirmeler ile dolandırıcılık yapılıyor. Nerde nasıl denk geleceğini aklın almaz. Bu sebepten dikkatli olmak lazım, bilgi verdiğin platformaları iki kez kontrol etmelisin.

İyi akşamlar dilerim.
Zamanında sahte bir hukuk bürosu SMS atıp duruyordu. Aradığımda, 1 yıl öncesinde verdiğim ayakkabı siparişini kargodan teslim almadığım için hakkımda icra davası açılacağı söylendi, bende öyle bir şey olmadığını belittim ve davayı durdurmak için 1000 TL tutarındaki masrafları karşılamam gerektiği söylendi. Büro sahibi olan avukatın sicil numarasını 2 kez istedim ve her birinde başka bir sicil söylediler, sicili sorgulattığımda baroda öyle birisinin bulunmadığını öğrendim.

Tekrar arayıp baroda öyle bir avukat bulunmadığını, davanın başlatılmasını istediğimi belirttim ve operatördeki kız bana ''1000 TL ödemeye acizsin, dava masrafını nasıl karşılayacaksın?'' diye bağırınca, TCK 125. maddeye dayanarak karşı dava açacağımı ve telefonun konuşmasının kaydedildiğini söylediğimde telefonu kapattı.

2 yıl oldu ve halen dava açılmadı 😂 ...

Sağ ol bilgilendirmen için teşekkür ederim yüreğime büyük bir su serptin Allah razı olsun.
Birdaha asla ve asla bu hatayı yapmam zaten.
Üstüme şirket kurma veya banka hesabına girme durumu olur mu sizce.
Yani T.C. nomu bilmeleri mobil bankacılıkta işlem yapabilirler mi?
Mobil bankacılığınıza erişmeleri için telefonunuza SMS göndermeleri gerek, ayrıca bu işlemi yaparken çoğu banka kart bilgilerinizi istemekte. Hiç bir şey yapamazlar...

Vay be hocam teşekkür ederim Allah razı olsun.

Zamanında sahte bir hukuk bürosu SMS atıp duruyordu. Aradığımda, 1 yıl öncesinde verdiğim ayakkabı siparişini kargodan teslim almadığım için hakkımda icra davası açılacağı söylendi, bende öyle bir şey olmadığını belittim ve davayı durdurmak için 1000 TL tutarındaki masrafları karşılamam gerektiği söylendi. Büro sahibi olan avukatın sicil numarasını 2 kez istedim ve her birinde başka bir sicil söylediler, sicili sorgulattığımda baroda öyle birisinin bulunmadığını öğrendim.

Tekrar arayıp baroda öyle bir avukat bulunmadığını, davanın başlatılmasını istediğimi belirttim ve operatördeki kız bana "1000 TL ödemeye acizsin, dava masrafını nasıl karşılayacaksın?" diye bağırınca, tck 125. maddeye dayanarak karşı dava açacağımı ve telefonun konuşmasının kaydedildiğini söylediğimde telefonu kapattı.

2 yıl oldu ve halen dava açılmadı 😂...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı