- Makaleler
- 110
Elimizden geldiğince, kullanıcılara yardımcı olmaya çalışıyoruz.Hak aramanın konuya dökülmüş hali.Ekibi de tebrik ediyorum hatayı kabullenmesinden dolayı.
Öyle mi? Bir kullanıcıyı yanlış bir Türkçe kullanımında bulunduğu için uyardım. "Uyarmayın, rapor edin." cezasını alacağımı bildiğim halde yaptım bunu çünkü alıştım sizin gözardı ettiğiniz hataları kendim düzeltmeye çalışmaya. İşin zoruma giden tarafı ceza yemiş olmam değil, bunun bilincinde olarak uyardım kullanıcıyı ancak ben ceza yerken kullanıcının yaptığı hata da düzeltilmedi, dün yedim cezayı bugün bakıyorum kullanıcı hala aynı yanlış yorumla duruyor forumda.Moderatörler yada kullanıcılar arasında rekabet yok.Ya da bir gerginlik.
Yanlış bilgilendirme uyarısının amacı insanları etiketlemek değil, mesajı görecek diğer kullanıcıları uyarmak.
Yoğun durumlarda bu tür kazalar olabiliyor.
Kazanan her zaman Technopat Sosyal'dir.
Size göre ucu açık, ama İbrahim beye göre değil. Çünkü kendisi yaptı o hatayı, amacım bunu tüm Technopat'a duyurmak değil zaten dolayısıyla gerek de duymuyorum. Ayrıca derdim de değil, bu moderasyon ekibiyle daha çok ceza yeriz biz böyle, her ceza yediğimde konu açacak olsam 500 mesaj kafadan "niye ceza aldım?" konusu olurdu.@Stefano Valentini ayrı bir konu aç. Sorununu örnekleyerek paylaş böyle ucu açık delilsiz bir şekilde çözüme kavuşmuş konuyu farklı bir boyuta taşımanın bir anlamı yok. Konunun çoktan kilitlenmesi gerekirken niye hala açık onu da anlamış değilim.
Olaya çok yanlış bakıyorsunuz ve ortamı gereksiz yere geriyorsunuz.Öyle mi? Bir kullanıcıyı yanlış bir Türkçe kullanımında bulunduğu için uyardım. "Uyarmayın, rapor edin." cezasını alacağımı bildiğim halde yaptım bunu çünkü alıştım sizin gözardı ettiğiniz hataları kendim düzeltmeye çalışmaya. İşin zoruma giden tarafı ceza yemiş olmam değil, bunun bilincinde olarak uyardım kullanıcıyı ancak ben ceza yerken kullanıcının yaptığı hata da düzeltilmedi, dün yedim cezayı bugün bakıyorum kullanıcı hala aynı yanlış yorumla duruyor forumda.
Madem sizin yanlış olan şeyleri düzeltmeye niyetiniz yok neden böyle bir ceza var anlamış değilim, kafanıza göre iş yapıyorsunuz. Siz düzeltmeye niyetli değilseniz bırakın bari üyeler düzeltsin bazı şeyleri. Bana o cezayı verenin de sen olduğunu biliyorum, umarım bir gün eşit olursun. Komik olan bir diğer taraf da bu, madem benim raporladığım üyenin yanlış mesajı düzeltilmeyecek neden o kullanıcıyı direkt olarak uyarmak yerine raporlamam gerekiyor anlamış değilim, zaten düzeltilmeyecek neden yapayım ki bunu? Bari kullanıcıyı uyarayım da yaptığı hatanın farkına varsın, bu ona bir şey katar ancak sizin yaptığınız yanlışıyla durmasını sağlıyor. Ama moderatörler her daim haklıdır!
O zaman asıl hata yapan kullanıcıya ceza vermediğin gibi, bana da verme. Bu durum bu kadar basit. Hırsızı değil de, hırsızı ihbar eden mahalleliyi suçlamaktan farksız bu yaptığınız.Olaya çok yanlış bakıyorsunuz ve ortamı gereksiz yere geriyorsunuz.
Technopat'ın kuralları belli. Biz de bu kurallara göre hareket etmeye çalışıyoruz.
Her gün günümüzün belirli bir ksımını Sosyal ve Sosyal kullanıcıları için ayrıyoruz.
Anlaşılmayan konuları, mesajları daha anlaşılabilir hale getirmeye çalışıyoruz. Konuları düzenliyoruz...
Moderatör'lerin Türkçe ve anlatım denetimi yaptığı çok az yer var.
Kendim adıma konuşmam gerekirse, insanlara karşı elimden geldiğince nazik davranmaya çalışıyorum.
Moderatör'lerin de özel hakkı yok, hesap vermez diye bir şey de söz konusu değil.
Bu şekilde yaklaşmamanız gerekiyor. Olayları manipüle etmeyin.
Eğer taraf tutuyor olsaydık, yada dokunulmaz olsaydık, @luci666 konusunu onaylamazdık.
O zaman asıl hata yapan kullanıcıya ceza vermediğin gibi, bana da verme. Bu durum bu kadar basit. Hırsızı değil de, hırsızı ihbar eden mahalleliyi suçlamaktan farksız bu yaptığınız.
17. Hatalı mesajı şikayet etmek yerine alıntı yaptığınızda ceza alabilirsiniz. Uygunsuz, silinmesi gereken mesajların beğenilmesi veya rapor edilmemesi nedeniyle de kullanıcı ceza alabilir. Hataları desteklemeyin, çoğaltmayın.