Yanlışlıkla HDD'den işletim sistemini başlattım

Mucosoft

Megapat
Katılım
5 Mart 2014
Mesajlar
5.511
Makaleler
12
Çözümler
41
Bu hikayeyi mizahi bir dille anlatacağım. Olaylar gerçek fakat biraz abartılı cümleler bulunabilir. Bazı kısımlar ise gerçeği yansıtmıyor. Düz anlatsam okur musunuz? :)

Bende hem SSD hem de HDD var. Önceden HDD kullanıyordum. Sonradan SSD'ye geçtim. Birkaç saniyede masaüstüne ulaşmanın keyfini yaşadım.

Bir gün işletim sistemini başlatırken yanlışlıkla HDD'ye girmişim. Tabii başta anlamadım. Bekliyorum, bekliyorum ve yine bekliyorum. Halen yükleme ekranında. 1 dakikayı aşkın bir süre geçti ve halen yükleniyor. Belki de dakikalarca sürdü, şimdi tam hatırlamıyorum. O sırada kahve yapıp kahve içtim. Halen yükleniyordu.

Neyse, en sonunda açılış ekranı geldi. Biraz da orada bekledi. Masaüstünü gördüğümde çok sevinemedim. Çünkü HDD olduğunu çoktan anlamıştım ve bir de bunun kapanışı var. Girmişken bir nostalji yapayım dedim. Bu arada HDD üzerinde Windows 10 yüklü. Görev Yöneticisi'ni açmaya çalıştım. O bile 1 dakika içerisinde açıldı. Başlat menüsünü açıyorum, bana mısın diyor. Bir uygulamaya girmeye çalışıyorum, açılana kadar yaşlanıyoruz.

Tabii normalde böyle değildi. Neden bu kadar yavaşladı bilmiyorum ama herhalde Windows hizmetleri sebebiyle veya bad sector ile alakalı. Sonrasında çıktım ve birkaç saniyede işletim sistemini başlatan SSD'ye geçtim. 😎
 

Geri
Yukarı