Yapacağım yeni simulator oyunu "The Shop Simulator"

342524

Hectopat
Katılım
1 Haziran 2020
Mesajlar
7.111
Makaleler
3
Çözümler
20
Merhaba, bugün sizlere yeni yapacağım bir oyundan bahsetmek istiyorum. Bu oyun önceki oyunlarım gibi dandik olmayacak. Oyunun ismi "The Shop Simulator" tabii başka isim önerileriniz varsa beklerim. Başlamadan önce bana bu oyunda kullanılacak sistemler öğreten @The 5008 hocama çok teşekkürler.
Nasıl bir oyun?
Bu oyun 2034'te geçecek. Marketten satın alma sistemi değişti. Oyunu anlatmadan önce bu yeni satın alma sistemini öğrenmemiz gerekiyor. Bunu bir sürpizbozan içine aldım karışık olmaması açısından. Oyunda 30'dan fazla ürün olacak. Müşteri bunlardan birini isteyecek. Biz ise önümüzdeki "sat" butonuna basarak para kazanacağız. Fakat ürün sattıkça, zamanla ürün bitecek. Ve bir toptancı olacak. Oradan istediğimiz ürünü "al" butonundan alacağız. Merak etmeyin oyunda istediğimiz gibi dolaşacabileceğiz. Bu ürün alıp satma ekranına ulaşmak için bir mönitörün yanına gelip "E" tuşuna basmak. Ve sürebileceğimiz bir araba olacak. Haritaya bir tane araba sürme pisti yapacağım. Burada istediğimiz gibi arabayı sürebileceğiz. Ama arabada maalesef ses olmayacak. Ama eğer isterseniz sonraki sürümde ses ekleyebilirim.
Evet. Oyun basit bir oyun. Fakat eğlenceli olacağını düşündüğüm bir oyun olacak. Ve oyuna kazandığımız paralar ile yeni dükkan alma vs. Ekleyeceğim. Oyunun kendisi ücretsiz olacak. Oyuna DLC ekleyeceğim ve bu 1 dolardan satılacak. O zaman sonraki blogda görüşmek üzere hoşça kalın.
Bir duvar düşünün. Bir bölmede taşıyıcı var. Siz almak istediğiniz ürünü önünüzdeki tabletten giriyorsunuz. Ve almak istediğiniz şey kasiyerin mönitörüne gidiyor. Kasiyer önündeki "sat" butonuna basarak sisteme ürün satıldığını belirtiyor. Ardından kasiyer yanındaki raftan istenilen ürünü taşıyıcıya koyacak, müşteri de parayı taşıyıcıya kouacak. Ardından kasiyer butonu basarak para, kasiyere üründe müşteriye gitmiş oluyor. (Maalesef oyunda ürünü satmak için "sat" butonuna basacağız. Yani ürünü taşıyıcıya koyma gibi şeyler olmayacak. Üzgünüm.)/SPOILER]
 

Yeni konular

Geri
Yukarı