Yapacak bir şey bulamamak

İnternetten hayranı olduğu oyunların evrenlerini, konularını araştırabilir, ilgi duyduğu konulara bakabilir, çizgi roman karakterlerini, hikayelerini araştırabilir. İlla kitap okunacak diye bir şey yok. Okuma her yerden yapılır.

İlla kitap okuyun mu dedim ben? Adam aktivite sormuş önerdim sizde cehennemden daha sıkıcı bir aktivite dediniz.
 
İnternetten hayranı olduğu oyunların evrenlerini, konularını araştırabilir, ilgi duyduğu konulara bakabilir, çizgi roman karakterlerini, hikayelerini araştırabilir. İlla kitap okunacak diye bir şey yok. Okuma her yerden yapılır.
Yahu arkadaşım. Kitap okumak sana göre zevksizdir bana göre zevklidir. İlla kitap oku da dememiş zaten. Ayrıca kitap dediğin şeyi teknolojik aletten okumak bana saçma geliyor. Tamam kitap okuyorsun ancak gözüne zarar verebilecek bir şeyde okuyorsun. Bazıları da kitabın kokusunu çok sever mesela. Ayrıca kendine bir şeyler katmak güzel bir şey. Ha maalesef teknolojik aletlere bağımlı olduğumuz için ders çalışmak çok zevkli gelmeyebilir ancak aslında düşündüğümüz zaman kendine bir şeyler katıyorsun, öğreniyorsun cahil kalmıyorsun.
 
Sizin kafanıza yazık bence. Bilgisayardan ya da telefondan okumak için belli bir yakınlıkta durman gerekmez mi? İnsanlar boşu boşuna mı gözlük takıyor arkadaşım.
Ayrıca:

Bilgisayar, televizyon, telefon ekranları başında uzun vakit geçirmenin en büyük etkisi gözlere oluyor. Göz yorgunluğu, göz kuruluğu, gözlerde yanma, ağrı, yanma, batma, kuruluk, kaşıntı, kızarıklık, ışığa duyarlılık, odaklama zorluğu, gözleri kısma gibi belirtiler ekran başında uzun süre geçirmenin etkileri arasında görülebilir.
Bilgisayara bakma sendromu olarak adlandırılan bu durum, özellikle işyerlerinde klima, toz, kapalı alanda kalma gibi yan etkilerle de artabilir.
Bilgisayar ekranına uzun süre bakmanın en önemli etkilerinden biri göz kırpma sayılarının azalmasıyla ortaya çıkan göz kuruluğu. Dakikada ortalama 25 olan göz kırpma sayısı, ekran başında 10'un altına düşebilir. Bu durum göz yüzeyinin kurumasına sebep olur.
Göz kuruluğu, bilgisayar kullanımının artmasıyla hızlı bir artış göstererek çağın hastalıklarından biri arasında yerini aldı. Ekranların tam karşıda olması da gözlerin devamlı açık olmasına ve kuruluğa yol açabiliyor.
Ekran parlaklığı ve ışığın da göz sağlığına etkileri bulunuyor.
Bilgisayar başında uzun saatler geçirmenin vücuda olumsuz etkilerinden biri de uzun süren hareketsizlik. Tromboz denilen kan pıhtılarının oluşma riskini artıran hareketsizlik, aynı zamanda kilo alımı, duruş bozukluğu, dolaşım sistemi sorunlarına yol açabiliyor.
Uzun süre bilgisayar başında vakit geçirenlerin yaşadığı diğer sorunlar; boyun ve sırt ağrıları, baş ağrısı, Carpal Tunnel sendromu (bileklerde sinir sıkışması ve ağrı), kilo alımı ve sağlıksız beslenme, stres olarak sıralanabilir.

Kaynak: Bilgisayar başında geçen günler sağlığımızı nasıl etkiliyor?.
 

Geri
Yukarı