Yapay et yer misiniz?

Yahu kaç sayfa konuşulmuş burada, onu okumaktan da mı acizsiniz?

Birincisi, yine istediğiniz ve hatta ihtiyaç duyduğunuz besini tüketirken; herhangi bir hayvanın bunun için ölmediğini, doğumundan ölümüne kadar belki de kendi etrafında dönemeyeceği kadar bir alana tıkılmış ve annesinden ayrılmış, psikolojisi hayat boyu berbat olan bir hayvanın hayatına sebep olmayacağınız için mutlu olmuyorsanız bu benim için canilikten farklı görünmüyor.

İkincisi, yaşadığımız gezegenin kaynakları belli ve gelecekte muhtemelen yapay et tüketmek bir zorunluluk olacak.

Bunları kaç sayfa konuştuk ama göz atmaya bile tenezzül etmediniz galiba.

Özür dilerim, okumadım konuyu. Yeni geldim de, mazur görün ricam.
 
Kendini havalı sanan veganların işleri işte. Hayvanlar zaten tüketilmek için doğuyorlar. Sen onları kesmeyince ne yapacaksın, sığıra böm böm bakacak mısın öyle?

Yemem, yedirmem. Saçma bir ''icattır''.
Ne alaka? Her et yemeyen cool görünme çabasına mı girmiş oluyor? Belki adam cidden sevmiyor eti? Olamaz mı? Yemiyor, kesilmesini sevmiyor diye ne bu tavırlar? Ben de yemiyorum, ama hiç aklımdan. Ayy acaba cool gözüküyor muyum, havalı mıyım? Gibi bir düşünce geçmedi. Boş edebiyat yapmışsın.
 
Duruma bağlı eğer sırf hayvanları yemeyelim hepimiz vegan olalım kafasında çıkacaksa tabii ki tercih etmem. Ama dünyayı o kadar mahvedersek mecbur kalabiliriz.
 
Hayvanlar zaten kesilmek için yaratıldı demek ne kadar saçma bir düşünce. Bu kuralı kim koyuyor cehaletten ağzı kokan dinler mi? İnsanın zorunda kalmadığı sürece hayvan kesmesi canilikten başka bir şey değil. Hayvanın canına kıyabilecek mantaliteye sahip kişi başka bir insanı da öldürecek cesarete sahip olur.
 
Kendini hawli zanneden "bir hayvanlara zarar vermeyiz onlar değerli moruk" havasında bir takım insanların icadı. Yemem.
Biz 20 sayfa ne anlatıyoruz, sen ne diyorsun. Biz insanlar olarak parazit gibiyiz, burayı işgal ediyoruz ve kaynakları tüketiyoruz. Hayvanlara zararlarımız saymakla bitmez. En azından bunu yaparsak ahır hayvanlarına bir faydamız dokunur. Hiçbir hayvan sen yiyesin diye yok burada. İnsan kendini besin zincirinin en başına yerleştirdi. Çünkü düşünme yeteneğine sahip.
Hayvanın eti bizim için, sütü bizim için, yünü bizim için tavuğun yumurtası biz yiyelim diye yaratıldı,
Veganlar bir düşünün tavuk neden yumurta yapar?
Üremek için?
 

Geri
Yukarı