NothingAtHere
Hectopat
- Makaleler
- 1
Peki kanıtlanamaz olduğu için mi şüpheye düşmüyoruz?Dine inanılır. Dinin özelliği budur. Allah İslam'a inanmayı ve kurallarına uymaya emreder. Neden inandığını da bilmeni ister. Din kanıtlanabilir olsaydı o zaman din olmazdı. Yapay zekanın bir şeye inanıp inanmama gibi bir durumu yoktur. Onun için ya doğrudur ya da değildir. Dolayısıyla inanç olamaz bir yapay zekada.
İslam inancı o 1 ve 0'ı verebiliyor. Olay orda işte.
Hem yazılıyordu evet aksini ispat edemezsin.
Ben mi? Ben Ateist değilim kisen ateist olmazdın
İslam güzellikle yayılmadı dünyaya. Kabul edelim bunu. Her din dünyaya kılıçla yayılmıştır. Türkler İslam dinini o dönemin ve o savaşın mecburiyeti yüzünden benimsediler.Kur'an zaten diyor zorlamayacaksın diğerlerini diye.
Meslek Lisesi öğrencisi mi daha iyi bilecek. O bilecek tabi. Ayrıca niye diyemesin? Özgür bir dünyada yaşamıyor muyuz? Adam benim aklıma yatmadı diyebilir o da onun tercihi.İmam Hatip öğrencilerinin dini bu kadar derin öğrendiğini kim dedi? Üstelik nasıl olabilir diyebilir ki?
İşte sorun orada zaten. e var işte diyorsun ama nerede desem e var işte diyeceksin yine banaFakat göremiyorsun. Ama var.
Bununla ne alakası var hocam? Kağıda yazdığım şey 1. Bu dünyanın heryerinde 1'dir. Ama mesnevi dinler bile aynı şeyi söylemiyor bırak diğer dinleri.Aynı insanlar Kur'an'ı da ispat ediyor buna neden inanmıyorsun? Üstelik sadece bu da değil. Bir kağıda 1 yaz. Onun 1 olduğunu biliyorsun. Fakat inanmıyorsun buna benzer bu.
Saçmalıyorsun, olay X Y değil. Kur'an'ın mealini atmama gerek yok herhalde. Okursan sorunun 0 veya 1 olup olmadığına kendin karar verirsin. Herkes zaten inatlaşmasa olabilir zaten Müslüman. İnatlaşma, oku sen de anlayacaksın. İnatlaşmasın Hristiyan, okusun HZ. İsa'yı da İslamı da daha iyi anlayacak. Müslüman olabilir herkes inatlaşmasa.Hayir, hic bir inanc onu veremez. X'e inaniyor musun diye sormazdik oyle olmasaydi. Ya bilirdin ya da bilmezdin.
Eger verebilseydi, herkes zaten Musluman olurdu. Senin kendi algina gore her seyin cok kesin bir sekilde Islam'i isaret ediyor olmasi; bunun genel gecer dogru oldugunu gostermez. 2 ihtimal var, ya sen cok keskin bir algi yetenegine sahipsin, diger hic kimse delillerin kesinlikle Islam'i isaret ettigini anlayamazken sen anlayabiliyorsun, ya da sen de diger milyarlarca baska dine mensup insan gibi "confirmation bias" ( kendi inancini hakli cikaracak delilleri gorup, digerlerini gormezden gelmek ) icerisindesin.
Bak dostum senin şu an Müslüman olmanın %80'lik nedeni bu ülkede ve bu coğrafyada yaşıyor olmandır. Dinini benimsemiş olmak da yine senin tercihin ve saygı duyulması gereken bir durum. Buna kimse karışamaz o seni ilgilendirir sadece. Eğer Amerika'da Texas eyaletinde Phoenix şehrinde katolik bir ailenin çocuğu olsaydın bugün sen de katolik olurdun. Bu, bu kadar basit bir durum. Geriye kalan %20'lik ihtimal araştırıp din değiştirebilirdin sadece. Yahudi dini hariç. Çünkü onda "Hadi ben Yahudi oldum diyemiyorsun". Biraz kuralları başka onun.Herkes zaten inatlaşmasa olabilir zaten Müslüman. İnatlaşma, oku sen de anlayacaksın. İnatlaşmasın Hristiyan, okusun HZ. İsa'yı da İslamı da daha iyi anlayacak. Müslüman olabilir herkes inatlaşmasa.
Saçmalıyorsun, olay X Y değil. Kur'an'ın mealini atmama gerek yok herhalde. Okursan sorunun 0 veya 1 olup olmadığına kendin karar verirsin. Herkes zaten inatlaşmasa olabilir zaten Müslüman. İnatlaşma, oku sen de anlayacaksın. İnatlaşmasın Hristiyan, okusun HZ. İsa'yı da İslamı da daha iyi anlayacak. Müslüman olabilir herkes inatlaşmasa.
Yapay zekanın hurileri nasıl olacak?
Peki onlarda Allah'a inanıyor değil mi? İslamdaki tanrı onlara yasak koyuyor ve buna uyuyorlar. Ne garip?Bak dostum senin şu an Müslüman olmanın %80'lik nedeni bu ülkede ve bu coğrafyada yaşıyor olmandır. Dinini benimsemiş olmak da yine senin tercihin ve saygı duyulması gereken bir durum. Buna kimse karışamaz o seni ilgilendirir sadece. Eğer Amerika'da Texas eyaletinde Phoenix şehrinde katolik bir ailenin çocuğu olsaydın bugün sen de katolik olurdun. Bu, bu kadar basit bir durum. Geriye kalan %20'lik ihtimal araştırıp din değiştirebilirdin sadece. Yahudi dini hariç. Çünkü onda "Hadi ben Yahudi oldum diyemiyorsun". Biraz kuralları başka onun.