Yapay zeka dataset için ne yapılabilir?

565148

Decapat
Yapay zeka öğrenmeye başlamak istiyorum fakat önceden bu datasetleri öğrenmek istedim nedense fakat yapacağım proje. Csv dosyaları gibi bir datasettense örneğin Wikipedia'daki gibi anlatımlara ihtiyaç duyacak ne yapabilirim bir tutorialı vesaire yok mu?

Spyder IDE indirerek .cvs, .xlsx(excel) gibi tabloları işleyebilirsin.
Numpy ve Pandas kütüphanesi ile test ve eğitim setleri oluştur.
Başarı oranların; "k" en yakın komşu, perceptron, lineer regrasyon gibi algoritmalar ile test et.

Bunun anlamı şu; Bankanın 1000 müşterisi var ve hepsinin bilgileri mevcut. Bu banka bir müşteriye, diğer müşterinin bilgilerini kullanarak kredi verir mi vermez mi? Yani yapay zeka algoritmaları bunlar.

Spyder IDE indirerek. Cvs. Xlsx(Excel) gibi tabloları işleyebilirsin.
Numpy ve pandas kütüphanesi ile test ve eğitim setleri oluştur.
Başarı oranların; "k" en yakın komşu, perceptron, lineer regrasyon gibi algoritmalar ile test et.

Bunun anlamı şu; bankanın 1000 müşterisi var ve hepsinin bilgileri mevcut. Bu banka bir müşteriye, diğer müşterinin bilgilerini kullanarak kredi verir mi vermez mi? Yani yapay zeka algoritmaları bunlar.

Yapay zeka ile ilgili neredeyse hiçbir şey bilmiyorum nereden öğrenebilirim neleri öğrenmeliyim ve mesela Vikipedi'deki birkaç konuyu örnek alıyorum bazı konuları aldım diyelim bunları bildiğim kadarıyla csv dosyasına sığdıramam bu tarz konularda ne yapmalıyım.

Yapay zeka ile ilgili neredeyse hiçbir şey bilmiyorum nereden öğrenebilirim neleri öğrenmeliyim ve mesela Vikipedi'deki birkaç konuyu örnek alıyorum bazı konuları aldım diyelim bunları bildiğim kadarıyla csv dosyasına sığdıramam bu tarz konularda ne yapmalıyım.
CSV bir excel dosyası gibi yada veri tabanından tablolardaki veriler gibi düşünebilirsin.
Mesela şöyle;
1671633393289.png

Sen bu verileri işliyorsun Spyder IDE (python)Numpy ve Pandas ile. Buna veri madenciliği değil ve yapay zeka ile makine öğrenmesinin temeli burada yapar.

Yani yapay zeka öğreneceksin ya; Bu işi A + B = C şeklinde düşünürsen, veri madenciliği senin A harfindir, 2 + 2 = 4 ya, veri madenciliği senin 2'ndir. Yani veri madenciliğini bu şekilde iyi bileceksin.

Csv bir Excel dosyası gibi ya da veri tabanından tablolardaki veriler gibi düşünebilirsin.
Mesela şöyle;
Eki Görüntüle 1609141
Sen bu verileri işliyorsun Spyder IDE (Python)numpy ve pandas ile. Buna veri madenciliği değil ve yapay zeka ile makine öğrenmesinin temeli burada yapar.

Yani yapay zeka öğreneceksin ya; bu işi a + b = C şeklinde düşünürsen, veri madenciliği senin a harfindir, 2 + 2 = 4 ya, veri madenciliği senin 2'ndir. Yani veri madenciliğini bu şekilde iyi bileceksin.

Lütfen bir kod örneği verir misin veya bir tutorial biliyorsan yanıtlayıp link olarak atar mısın?

Bu site dataset indirip, "k" en yakın komşu algoritması ile işlem yapıyor.

Ben Wikipedia'dan verileri çekip csv ye dönüştüren bir kod buldum bu kod csv için işe yarar mı yoksa çıktısı hatalı mı?

#kod import wikipedia as wiki. import csv. sayfa_ismi = "minecraft" sayfa_ozet = wiki.summary(sayfa_ismi) with open("wikipedia_summary.csv", "w", newline="") as csv_file: data = [sayfa_ismi, sayfa_ozet] csv_writer = csv.writer(csv_file) csv_writer.writerow(data)

# çıktıyı yazdıran kod. import pandas. minecraft = pandas.read_csv("wikipedia_summary.csv") minecraft.head()

Ben Wikipedia'dan verileri çekip csv ye dönüştüren bir kod buldum bu kod csv için işe yarar mı yoksa çıktısı hatalı mı?

#kod import wikipedia as wiki. import csv. sayfa_ismi = "minecraft" sayfa_ozet = wiki.summary(sayfa_ismi) with open("wikipedia_summary.csv", "w", newline="") as csv_file: data = [sayfa_ismi, sayfa_ozet] csv_writer = csv.writer(csv_file) csv_writer.writerow(data)

# çıktıyı yazdıran kod. import pandas. minecraft = pandas.read_csv("wikipedia_summary.csv") minecraft.head()

(İmportlardaki "." Yı ben koymadım*)

Dostum her şeyden önce matematiksel istatistik bilgini arttırmanı öneririm, hatta genel olarak eğer bu alanda yükselmek istiyorsan iyi bir matematik bilginin olması temelin için çok önemli, onun dışında ki şeyleri @Anka Kuşu adlı arkadaş zaten vermiş.

(İmportlardaki "." Yı ben koymadım*)
Pandas ile csv dosyasının içindeki verileri, "minecraft" adlı değişkene aktarmışın. Bir işlem yok şimdilik.
Hatalı olup olmadığını bilemem. Derleyici değilim ben ama yapılmak istenen bu galiba.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı