Yapay zeka ile İngilizce konuşmayı öğrenmek mümkün mü?

Dil öğrenme programları ile zaten dilin temellerini, yapısını öğreneceksin. Eğer şu an seviyen çok düşükse direkt konuşmaya çalışmak mantıksız.

Dil öğrenme amaçlı eğitilmiş bir yapay zeka varsa kullanabilirsin ancak genel anlamda yapay zekaların çoğu günlük her aktiviteye katkıda bulunmak amacıyla eğitildiği için tek bir konuya asla odaklanamıyorlar. "ben illa konuşcam" diyorsan ana dili İngilizce olan gerçek insanlar ile konuşmaya çalışmanı tavsiye ederim. Yapay zekalar, o dilin yapısını sana tam anlamıyla öğretemeyeceklerdir çünkü ana dili İngilizce olanların kültürlerini ve de başka önemli unsurlarını sana asla yansıtamayacaklar. Yapay zekayı sadece kafa karışıklığı durumlarında, sorman gereken bir soru olduğunda kullanmanı tavsiye ederim. Zaten dil öğrenme uygulamalarının çoğu yapay zeka destekli.

Instagram'da dillendim adında bir hesap vardı, onu takip edebilirsin.
YouTube'dan English with Zack'in videolarını izleyebilirsin.

Son olarak dil, pratik yaparak öğrenilir. Her gün sürekli konuşmalısın, yoksa unutursun. İngilizceyi konuşmaktan çekinme. Sesli bir şekilde odanda cümleyi, kelimeyi okumaya çalış. Kendi başına cümle kurmaya çalış.

Mükemmeliyetçi olmaya çalışma. Khabib nurmagomedov gibi bir aksanın olsa bile üzülme, sorun değil. Tavsiyelerim bu kadar. Kolay gelsin.

7-8 ay dualingo ve vosreen kullanmıştım faydası oldu. Cevabın için teşekkürler sence bunlardan hangisi daha iyi?
Chat GPT.
Copilot.
Praktika AI.
Her gün 3-4 saat konuşarak 6-7 ay içerisinde akıcı konuşacağımı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Cevabın için teşekkürler sence bunlardan hangisi daha iyi?
Chat GPT.
Copilot.
Praktika AI.
Her gün 3-4 saat konuşarak 6-7 ay içerisinde akıcı konuşacağımı düşünüyorum.
ChatGPT 4o modeli iyidir.
Copilot hiç hoşuma gitmedi, tavsiye etmiyorum.
Praktika AI hakkında bilgim yok, daha önce hiç kullanmadım.

Son zamanlarda Gemini 2.5 Pro revaçta, bayağı iyi cevaplar üretiyor. Dil konusunda hiç soru sormadım ama bir dene istersen.

ChatGPT 4O modeli iyidir.
Copilot hiç hoşuma gitmedi, tavsiye etmiyorum.
Praktika AI hakkında bilgim yok, daha önce hiç kullanmadım.

Son zamanlarda Gemini 2.5 Pro revaçta, bayağı iyi cevaplar üretiyor. Dil konusunda hiç soru sormadım ama bir dene istersen.

Bu arada praktika AI ingilzce konuşma programı ChatGPT'den bıkarsam bunu deneyeceğim.
Teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı