Detayina degil sadece konu basliklarina baktim; bunlarin hicbiri universitede anlatilan seyler degil.
Universitede 5 sene sonra gecersiz olacak bilgi ogretilmez. Hayat boyu surecek kuramlar ogretilir. O yuzden HTML, C#, React, Vue, JS, CSS vs uzerine ders olmaz. Onlari zaten kendin ogreneceksin. Herhangi bir programlama dili de ogretilmez. Programlama dilleri ogretilir, genel yapisi, seviyesi vs gibi. Ya da bir programlama diliyle data structures ya da algoritma ogretilir. Ornek ODTU mufredati ->
Öğretim Programı | Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Fark surada yatar; iyi egitim almis birisi Javascript ogrenmek icin 16 saatlik video izlemez. OO (programlama pradigmalari) bilir, interprete edilen dilin nasil calistigini bilir, runtime nasil calisir bilir; 2 gunde JS projesine pull request acar.
Onceden asinalik olmasi acisindan ogrenmekte sorun yok ama 5 net fazla yapip daha iyi bir okula gidersen gelecegin icin daha faydali olur. Random bir kurstan React ogreneceksin, sen kendini hazirlayip endustriye hazir hale geldiginde o React API'nin yarisi degismis olacak. Ayrica gelecekte X zamanda ogrenecegin seyi simdi 100X zamanda ogrenmek icin ders calismamis olacaksin ustelik Turkce olarak.
Tekrar soyleyeyim, ben muhendislik idealini anlatiyorum; yoksa bu tarz video seriler izleyerek de bir seyler yapabilirsin. Herkes atom parcalamiyor.