İ was
Centipat
- Katılım
- 16 Haziran 2024
- Mesajlar
- 470
Buna aşağıda değineceğim.Computer Science.
Su anda bakmana gerek yok. Normalde universitede Calculus , Discrete, Lineer cebir ve istatistik ogrenirsin. Onlari ogrenince bunu da ogrenmis olacaksin.
Tamamdır, anladım.Evet. Hosuna gittigi icin olabilir, karsisina is firsati ciktigi icin olabilir, bunu da ogreneyim derken yaptigi hobi projesi ciddiye bindigi icin olabilir. Alan secimi biraz zevk aldigin seyle alakali. Hayat zaten karsina firsatlar cikarir, kendini farkli sektorlerde ve teknolojilerde calisirken bulabilirsin.
Şimdi öncelikle ben şu anda üniversite okumuyorum, başvurular sebebiyle de en az bir sene kadar okuyamayacağım, okuyacak olsam bile hızlı şekilde ilerlemem gerekiyor biraz, yani üniversiteden ilerde giderdim herhalde internetteki eğitimi yaparak. Bu bahsettiğim şeyleri İnternetten araştıracaktım.Olmaz tabi ki. Dedigim gibi, ideal olani once temeli ogrenip uzerine teknolojiyi ogrenmek. Ama altinda yatan teorik CS bilgisine hakim olmadan da para kazanabilir, belirli seviyelere kadar gelebilirsin. Sanayideki motor ustasi ile o motoru ureten muhendis gibi. Cok becerikli, hatta kendi arabasini yapacak seviyede ustalar olsa bile cogunun bildigi yanildigina yetmez. Zaten kendi arabasini yapabilen usta okuluna gitseydi kendi ucagini yapardi o zeka ve azimle.
Bu yazdığınıza gelirsem şu anda matematiğe ve İngilizce'ye baya ağırlık vereceğim öneminden dolayı. Ancak programlamayı öğrenmeyi de tamamen bırakmak doğru gelmiyor mat ve ing 2 günde bitmeyeceği için. Programlama öğrenimim yavaşlar bu şekilde. Belirli seviyelerden ziyade üst düzeyde yapmak istiyorum. Bu seriden ilerliyorum, bakacağımı söylediğim şeyleri vs bu seriyle birlikte yoğun şekilde çalışarak ilerletsem yine ideali gibi olmaz mı? İdeali bu şartlarda nasıl yapabilirim? En iyi sonucu.
(Programlamanın mantığı, algoritma vs, yazdığınız temel matematik alanları için videolar bakmıştım onları henüz paylaşmadım burada.)