Görkem Say
Terapat
- Makaleler
- 1
Hocam yanlış anlamayın ama bu dediğinize pek katılmıyorum.
Okulda çok fazla temel bilgi öğreniyorsunuz ve sizin bunu kaçırma ihtimaliniz çok fazla. Örneğin osi katmanlarinin 5. katmanıni açıklayın, işlemci algoritmalarinda round Robin Robin algoritması nedir, fifo'ya göre ne avantajı en dezavantajı vardır gibi basit iki tane soru geldi aklıma. Emin olun okulda çok daha fazlasını göreceksiniz. Onun dışında intel 8085 işlemci mimarisinin tasarımını yapın desem muhtemelen yapamazsınız
Evet bilgi çağındayız ama bilgisayar alanı o kadar detaylı ki bazı alanlarda "acaba bu nasıl çalışıyor" diye düşünmek aklınıza gelmez. Bu yüzden ben bilgisayar mühendisliğinin daha doğru olduğunu düşünüyorum
İTÜ de yapay zeka ve veri mühendisliği var fakat Hacettepe olsun tobb etü olsun onlarda sadece yapay zeka mühendisliği var. Aralarında fark var mı?
Şimdi ben de derslere baktım da bizim YÖK yine işi bayağı yanlış anlamış. Benim yabancı üniversitede AI okumak istersen seni 4 sene oraya kitlemiyorlar mesela. Ders içeriği şu şekilde;
İlk iki seneYani herkes temeli aynı atıyor, seçtiğin bölüme göre sonradan, önceden temelini attığın derslerin Major'larını seçerek alan uzmanlığını alıyorsun. 3 senede hem çift ana dal mezunu oluyorsun, hem lisansını alıyorsun. Ben konuda bahsedilen AI Engineering dersleri bana çok verimsiz geldi. Hele ilk sene boyunca Atatürk İlke ve İnkılapları ne alaka anlamadım. Bu işlerin liseye kadar çözülmesi gerek. Adamların en değerli zamanlarını bildikleri şeyleri ezber ettirerek harcamanın alemi yok bence.
Eki Görüntüle 2088478
Ana Ders Seçimi, benimki JAVA
Eki Görüntüle 2088479
3. Sene seçtiğin Ana dal. 2 tane seçebiliyorsun
Eki Görüntüle 2088480
Türkiye'de üniversiteler genelde işsizliği erteleme kurumları olarak çalıştıklarından insanları oraya kitlemek de bile isteye yapılan bir şey olabilir. Velhasıl kelam, Bilgisayar Mühendisliği iyidir. AI Engineering diye öne koyulan şey bana yavan geldi. Ben işveren olsam herhalde Bilgisayar Mühendisi Yapay Zekacıyı işe alırdım.
O iyi değilmiş Görkem Hocam ya. Bakınca benim içim daraldı. Fazladan işyükü demek bunlar. Zaten hazırlık belanız var, bir de üzerine bu külfetler ile 1 sene daha kitliyorlar. Oldu sana 2 sene zaman kaybı. Ben 20 yaşımdaki halimi özlüyorum şahsen, canavar gibi adamdım. Her geçen yıl bir şeyler götürüyor. Gençlik kolay bir hazine gibi böyle gelişigüzel harcanmamalı. Rahmetli Oktay Sinanoğlu geliyor aklıma bunları duydukça...Ohoo hocam sen işi yurtdışı ile karşılaştırırsan çok yanlış yere gelirsin. Ben halen Fizik II dersimi veremedim. İnkilap ve Türkçe dersleri de var standart olarak tüm bölümlerde zaten. Kredi doldurmak için yapıyorlar genelde.
Arada kalmana hiç gerek yok. İstersen inşaat mühendisliği oku yine kendini yapay zeka alanında geliştirebilirsin. Günümzde okunan üniversitenin çok büyük bir önemi kalmadı. Ben bir oyun yapımcısı olmak istiyorum ama elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümünü seçtim.
Hiç seçmesen daha iyiydi. Üniversite evet dediğin gibi önemi kalmadı ona ayırayacağım vakti kendine harcasan daha iyi olur.
Yok oyun yapıcımcısı olmak istiyormuş ama gidip elektronik haberleşme seçmiş ya ona dedim.Neden? Bilgisayar mühendisliğine büyük oranda benziyor.
Arada kalmana hiç gerek yok. İstersen inşaat mühendisliği oku yine kendini yapay zeka alanında geliştirebilirsin. Günümzde okunan üniversitenin çok büyük bir önemi kalmadı. Ben bir oyun yapımcısı olmak istiyorum ama elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümünü seçtim.
Ders içeriğini paylaşabilir misiniz hocam?