- Makaleler
- 1
Hocam yanlış anlamayın ama bu dediğinize pek katılmıyorum.
Okulda çok fazla temel bilgi öğreniyorsunuz ve sizin bunu kaçırma ihtimaliniz çok fazla. Örneğin osi katmanlarinin 5. katmanıni açıklayın, işlemci algoritmalarinda round Robin Robin algoritması nedir, fifo'ya göre ne avantajı en dezavantajı vardır gibi basit iki tane soru geldi aklıma. Emin olun okulda çok daha fazlasını göreceksiniz. Onun dışında intel 8085 işlemci mimarisinin tasarımını yapın desem muhtemelen yapamazsınız
Evet bilgi çağındayız ama bilgisayar alanı o kadar detaylı ki bazı alanlarda "acaba bu nasıl çalışıyor" diye düşünmek aklınıza gelmez. Bu yüzden ben bilgisayar mühendisliğinin daha doğru olduğunu düşünüyorum
Bunlar temel şeyler değil yanlız ve teorik bilgiler. Yani ihtiyacın olursa bununla ilgili bir araştırma yaptığın zaman karşına çıkar zaten. Türkiye'de mezun veya çalışan pek çok bilgisayar mühendisi OSİ'nin 5. katmanını veya RR algoritmasını açıklayamaz. 8085 işlemcisinin mimari tasarımını da yapamaz. Zaten yapay zeka mühendisinin bunu bilmesine gerek de yok. O da bilgisayar mühendisliği okuyan birisinin bilemeyeceği bambaşka algoritmaları öğrenecek mesela. Arkadaş burada spesifik olarak yapay zeka alanında çalışmaktan bahsediyor. OpenAI'a başvuran bir computer science mezunu öğrenciyle AI engineering mezunu öğrenci arasında illaki fark olacaktır. He bu demek değil ki cs mezunu birisi yapay zeka mühendisliğinden mezun olan birisi kadar dolu olamaz. İş en nihayetinde öğrencinin kendisinde bitiyor ama yapay zeka mühendisliği bu yolu kolaylıyor. Burada kilit nokta Türkiye'de kalmamak.