Yapay zeka neden bu kadar iyi?

Alican_123

Hectopat
Daha fazla  
Şimdi bu yapay zeka 1-2 senedir bayağı popüler, hemen hemen herkes kullanıyor ama neden bu kadar iyi? Yani bir şey her şeyi çok mükemmel yapıyor. Bir şey anlatırken, birden resmi nasıl daha canlı gösterdiğini söylüyor veya tamamen alakasız bir soru sordugunda bile yapabiliyor. Ben oto elektrikçisiyim, sanayide çalışıyorum, bazen işe gelen araçların arızasını ona yazıyorum, en ince ayrıntısına kadar söylüyor. Daha önce yokken neden birden patladı? Bu yapay zeka her şeye entegre edilebiliyor, çok garip değil mi? Her konu hakkında farklı farklı yapay zekalar bile var. Şu an oturduğunuz yerden yapay zeka ile her şeyi yapabilirsiniz. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi bu yapay zeka 1-2 senedir bayağı popüler, hemen hemen herkes kullanıyor ama neden bu kadar iyi? Yani bir şey her şeyi çok mükemmel yapıyor. Bir şey anlatırken, birden resmi nasıl daha canlı gösterdiğini söylüyor veya tamamen alakasız bir soru sordugunda bile yapabiliyor. Ben oto elektrikçisiyim, sanayide çalışıyorum, bazen işe gelen araçların arızasını ona yazıyorum, en ince ayrıntısına kadar söylüyor. Daha önce yokken neden birden patladı? Bu yapay zeka her şeye entegre edilebiliyor, çok garip değil mi? Her konu hakkında farklı farklı yapay zekalar bile var. Şu an oturduğunuz yerden yapay zeka ile her şeyi yapabilirsiniz. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
En büyük artısı insanlara zaman tasarruf ettirmesi ve zaman kazandırması. İyi ki varlar.

Yapay zeka henüz başlangıç seviyesinde olmasına rağmen neredeyse her şeyi yapabiliyor. Özellikle bilgisayar yazılımı ve diğer bilişim alanlarında, çalışan ihtiyacını büyük ölçüde azaltacak gibi görünüyor. Nitekim birçok firma, yazılımcıları ve IT sektöründeki çalışanları işten çıkarmaya başladı bile. Yapay zekanın gelişimiyle birlikte, okul eğitimi ve iş yaşamı köklü bir değişim sürecine girdi. Özellikle üniversite ya da lise eğitimi gibi kavramlar, yakın gelecekte önemini yitirebilir. Örneğin, bir bilgisayar mühendisinin en iyi şekilde tasarladığı bir algoritmayı yapay zekanın saniyeler içinde sunabilmesi, bu dönüşümün en net göstergelerinden biridir.

En başından beri yapay zekalara sıcak bakmıyordum ama kullanmaya başlayınca kişisel asistanımın olduğu zamanlara umarım yetişebilirim diyorum. Toplumsal ve bireysel olarak zararları da var ama merakla bekliyorum gelişmelerini.

Hayat da böyledir insan oğlu beynini geliştirmeyi öğrendiğinden beri, beynini farklı bir canlı veya cansız benlikte geliştirmeyi deniyor. Bu nedenle yapay zeka bu kadar hızlı ve doğru yanıtlar veriyor. Bir de insanların üşengeçliği var.

Şahsen yazılım konusunda pek işime yaramıyor. Zaman kazandırması konusuna katılıyorum, çok zaman kazandırabiliyor. Onun haricinde yazılımda problem çözme yetenekleri baya baya kötü. Ama şunu unutmamak lazım, daha geçen yıllarda böyleli bir yapay zekanın y'si bile okunmazken bir anda bu hale gelmesinden sonra, ilerleyen yıllarda neler olabilir bilemiyoruz. Tabi şu da var, yapay zekanın gelişimi gün geçtikçe azalıyor gibi. Sanki günümüz limitlerine ulaşıyor gibiler. Yeni çıkan yapay zekaların hiç biri artık eskisi kadar "wow!" dedirtmiyor.

Bence o kadar da iyi değil, bazı konularda yeterli cevaplar veremiyor. Her farklı sohbette bir dediği bir dediğini tutmadığı oluyor.

Çünkü verileri analiz ediyor ve her analiz farklı sonuç çıkarır.

İşin alışveriş, piyasa konusunda berbat. "Şu fiyata hangi telefonu alıyım?" gibi sorular sormayın derim. Çok kez stokları olmayan ürün önerdiğini gördüm veya fiyatına göre berbat, eski modeller.

Onun dışında çoğu konuda aslında falsoları veya hataları olabiliyor ama işi çok hızlandırıyor. Genede yaptığı işleri cilalamanız ve söylediği kelimeleri teyit etmenize tavsiye ederim. İnternette sonuçta 100 yalan, 1 gerçek var ve yapay zeka gücünü internetten alıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı