- Makaleler
- 18
Daha fazla
İnternet çağından sonra yapay zeka çağına girmiş bulunmaktayız. İnternet çağında da tehlike geçerliydi, yapay zeka çağında da geçerli. Yani çağ atlarken bile "tehlike" kavramı hâlâ geçerlidir. Bunu artık normal bulmamız gerekiyor.Tehlikeli diyorum. Şu an bu durumdaysa yapay zeka bundan 10 yıl sonra her şeyi ele geçirecek. Belki de telefonlarımız artık 1 kere şarj edeceğiz sonra 5 yıl gidecek çöpe atıp yenisini alacağız. Her şeye hazırlıklı olmak lazım.
Tehlikeli diyorum. Şu an bu durumdaysa yapay zeka bundan 10 yıl sonra her şeyi ele geçirecek. Belki de telefonlarımız artık 1 kere şarj edeceğiz sonra 5 yıl gidecek çöpe atıp yenisini alacağız. Her şeye hazırlıklı olmak lazım.
Tehlikeli diyorum. Şu an bu durumdaysa yapay zeka bundan 10 yıl sonra her şeyi ele geçirecek. Belki de telefonlarımız artık 1 kere şarj edeceğiz sonra 5 yıl gidecek çöpe atıp yenisini alacağız. Her şeye hazırlıklı olmak lazım.
Tamamen fazla film izlemekten gelen uçuk bir düşünce. Günümüzde kullanılan yapay zekalar filmlerdeki gibi bağımsız düşünebilen varlıklar değiller, tarama kopyalama yoluyla konuşuyormuş taklidi yapan arama motorları.
Her teknolojik gelişmede böyle kıyamet konuşmaları yapılır zaten, çamaşır makinesi ilk tanıtıldığında da kadınlar "e biz bütün gün ne yapacağız" diye kötülemişler. Yapay zeka hiçbir şeyi ele geçirmeyecek, günümüzdeki bazı mesleklere yerleştirilseler bile onları denetleyecek insan ihtiyacı her zaman olacaktır.