Tüm konuyu okumadım ama kendi düşüncelerimi söyleyeceğim.
Bana kalırsa yapay zeka sanıldığı kadar zeki değil, sadece elinin altında koca bir internet var ve internet hızı sayesinde bunlara hızlıca ulaşıp istekleriniz doğrultusunda size yöneltiyor.
Fark etmişsinizdir ki zaten yapay zeka sizin duymak istediğiniz cevapları veriyor, gerçekleri değil. İsterseniz 2+2'nin 5 olduğuna ikna edebiliyorsunuz.
Şu da var ki yapay zeka deyip duruyoruz ama birkaç ünlü isim hariç pek yapay zeka yok. Çoğu GPT API kullanıyor zaten.
"Yapay zeka işimizi alacak, dünyanın sonu gelecek" gibi laflar bana kalırsa önümüzdeki sürede tamamen zırvadan ibaret. Henüz biz yöneltmeden robotlar adamakıllı işini yapamıyor bile, kendi kendilerine yetecek potansiyelde değiller.
Bundan binlerce yıl sonra ne olacağını bilemem ama önümüzdeki birkaç yüzyıl yapay zeka elbette gelişse de dünyanın sonunu getirmeyecektir. Tabii bu fikirlerime karşı açıklamanız varsa zevkle dinlemek isterim, önlem alalım.

"Yapay zeka" kelimeleri inceleyecek olursak; yapay - zeka.
Ortada bir zeka yok. Ama bu terminoloji ilk ortaya çıkarken kullanıldığı için devam ediyor.
Ortada ezbere alınan metinlerdeki kelimeler arası bağlantıların farklı matrixlerinin sonuçları var.
Ben bu sabaha doğru, Google aıstd'ya o kadar çok tekrar ile kendisine, ne kadar kötü olduğunu hakaret içeren sözler ile kabul ettirdim. O metni de ekran görüntüsü olarak alıp kayıt ettim ama, bu forumda o resmi paylaşacak cesaretim yok. Paylaşırsam süresiz ban yerim 
2 ay önceki güncellemeden önce daha az hata yapıyor idi. Şu an ise maalesef Python kodlarında aşırı fazla hata yapıyor. Gece dayanamayıp DeepSeek ile kodları düzelttirdim. DS tüm projeye hakim olamadığı için maalesef çok ilerleyemedik ve çok kabuk bitiyor tokenları.
Ama çok daha önemli olan şu; DeepSeek'in bilgileri cidden güncel. PyQt6'nın buglarından Google hiç - ChatGPT tam olarak haberdar değil iken DeepSeek bunları eleyerek farklı metotlar uygulayarak sorunu giderip ve isteğimi daha kolay ve tek seferde çözebiliyor.
Ama 1 ay önce DeepSeek hakkında bana "DS nasıl" diye sorsaydınız; maalesef " cevapları kötü, 2-3 soruda tokenı bitiyor ve çok kaba" derdim. Ama son 12 saat içerisinde daha fazla tokenı olduğunu, daha güncel olduğunu, daha kolay iletişim kurduğumu söyleyebilirim. Ama maalesef token sorunu hala var. Bugün fark ettiğim, bana önce soruları İngilizce olarak hazırlaması akabine Türkçe olarak yazarken, İngilizce yazdıklarından daha farklı şekilde sunuyor olması çok dikkatimi çekti. DS fena değil, hatta daha da ileriye gidebilir.