Yapay zeka nedir?

Yer
Kayseri
Daha fazla  
Meslek
Elektrik elektronik mühendisi
Yapay zeka nedir?
Kullanım alanları nelerdir?
Nasıl yapay zeka yazarım?
Hangi diller gereklidir?
Neler yapabilirim?
Yardımlarınız için teşekkürler.

Yapay zeka en basit tanımıyla zeka gerektiren işleri yapmaya programlanmış, geliştirilebilir yazılımdır.
Pek çok kullanım alanı var. Alışveriş sitesinden tut da sağlığa kadar. Eğitim, sanayi vb. gibi bir sürü alanı var. AI tasarlayan AI bile var.
3. soru öyle kolay bir soru değil. Oralara gelmeden önce iyi bir program yazabilmeniz gerek en azından. Ne gibi bir AI yazmak istediğinize bağlı da bu iş. Hasta tedavisinde kullanılacaksa mesela bu işi birden fazla mühendis uzun çalışmalar sonucu ortaya çıkarır. Yok insanların beğenilerine göre sevecekleri filmi tahmin eden bir AI istiyorsanız daha basit olacaktır. Bu AI çözümünü de Netflix vb. kullanır bu arada.
Programlama diline gelmeden önce iyi İngilizcen olduğundan emin ol. En azından B2 seviyesi olsun. Yine de benim önerim kendini C1'e kadar geliştirmen.
Neler yapabilirim sorusunun cevabı çok fazla. Çok fazla şey yapabilirsin. Cidden pek çok şey yapabilirsin.

Stanford Yapay Zeka Laboratuvarı'nda müdürlük yapmakta olan Andrew Ng ve Facebook AI Direktörü Yann LeCun'un Quora ve Reddit seanslarını okumaya ne dersin?

Yapay zekada bir iki adam hariç dünyada forvette bu iki adam var diyebilirim.

https://www.quora.com/session/Yann-LeCun/1

AMA: Yann LeCun • r/MachineLearning

https://www.quora.com/session/Andrew-Ng/1

AMA Andrew Ng and Adam Coates • r/MachineLearning

İlave:

Bu da 6 saat önceki seans:

AAAS AMA: Hi, we’re researchers from Google, Microsoft, and Facebook who study Artificial Intelligence. Ask us anything! • r/science

Yapay zeka felakettir.. pişmanlıktır.. skynet dir.. insanlık suçudur.. Burdan kastım insiyatif kullanabilen seviyede ki yapay zekaların.. şu an mekanik olarak ters takla atabilen makinalara entegrasyonudur..

Siri’nin yapay zeka ile ilişkilendirilmesi tamamen tehlikenin sıradanlaştırılmasıdır ayrıca siri bir soru cevap botudur.. alternatif üretmeyen yorumlamayan sıradan bir bot olmasına rağmen herkezi her an dinleme özelliği ile big data hizmeti için gayet iyi bir çözümdür bence..

Eh en azından sorumluluk sahibiydi

Eski bir konudan alıntı ekledim ; Bu konuyu okumanı tavsiye ederim. Yapay zeka silah gibidir, doğru ellerde kalmadığı sürece fayda sağlamaz. Kendi Kendini Geliştiren ''Öğrenen'' Yapay Zeka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…