Yapay zeka uygulaması nasıl yapılır?

thedarkknayt

Kilopat
Katılım
3 Eylül 2017
Mesajlar
43
Bir yapay zeka uygulaması yapmak istiyorum. Bildiğim kadarıyla soracağınız soruyu ve cevabını giriyorsunuz ve size cevap veriyor (yanlış biliyor olabilirim) ben sorduğum soruyu internette araştırıp bana bir cevap vermesini istiyorum, bu mümkün mü ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
En basitinden Siri, OK Google veya Cortana'ya herhangi bir soru sorun. Aldığınız cevabın arama motorunun herkese verdiği Vikipedi makalesinin ilk paragrafı olduğunu hemen anlarsınız:
Vikipedi, kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan, özgür, bağımsız, ücretsiz, reklamsız, kâr amacı gütmeyen bir internet ansiklopedisi. MediaWiki yazılımı kullanılarak hazırlanmaktadır. Sürekli eklemeler ve değişiklikler yapıldığı için hiçbir zaman tamamlanmayacağı varsayılmaktadır. Vikipedi
Gördüğünüz gibi sorudan herhangi bir anlam çıkarmadı, sadece sesinizi tanıdı, sonra bunu bir komuta dönüştürdü ve o komut, ön tanımlı bazı filtrelerden geçti. Filtreden, alınan girişin arama motorunda aratabilecek bir soru olduğu bilgisi döndü.

Sonra soruyu arama motoruna gönderdi ve çıkan Vikipedi makalesinin ilk paragrafını size "okudu".

Kısaca, bunlar sesinizden komut çıkarıp sonra bu komutu hızlı bir şekilde yerine -getirebiliyorsa- getiren "kişisel asistanlar".

Henüz bizim algıladığımız şekliyle hiçbir anlam çıkarma kabiliyetleri yok.

Milyar dolarlık şirketlerin kişisel asistanlarının durumu böyle...
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı