Yapay zekanın cılkı çıktı

Sanat konusunda amerikada da aynı sorun yaşanıyor sanırım. Seslerin birebir vurgulamalarla taklik edilmesi vs biraz sıkıntı. Sanırım tam burada bazı sektörlerde köklü değişikliğe gidilecek.

Sanat konusunda Amerika'da da aynı sorun yaşanıyor sanırım. Seslerin birebir vurgulamalarla taklik edilmesi vs biraz sıkıntı. Sanırım tam burada bazı sektörlerde köklü değişikliğe gidilecek.

Evet, müzisyenler çok rahatsız bu konuda ki hak veriyorum adamlara. Yapay zeka onların 30 sene vererek yaptığı işi 2 dakikada yapabiliyor.

Yerli hiçbir medya kaynağına hiçbir siteye güvenmiyorum birkaç istisna hariç. Takip etmeniz hata, edecekseniz yurt dışı kaynaklı bağımsız kuruluşları (özellikle hiçbir hükümetten destek almayan) takip edin.

Tor ile erişebileceğiniz birkaç bağımsız haber sitesi var fakat tabii ki günlük kullanımda dakika başı Tor ağına girmek de başka bir eziyet.

Öyle bir çağdayız ki başlıktaki "yapay zekanın" yerine aklınıza gelen her şeyi yazabilirsiniz, çünkü her şeyin suyu çıkıyor bir süre sonra.

İnsanlar artık her şeyi hızlı tüketmeye başladı, mesela sosyal medyada bir akım vb. bir şey çıktığı zaman insanlar hemen o akımı yapıp hemen de terk ediyorlar. Bir süre sonra da unutuluyor gidiyor. 1 2 ay önce felaket bir Barbie akımı vardı sosyal medyada, şimdiki durum ne?

Tabii bunlar artık normal şeyler oldu. İnsan beyni gittikçe hıza alıştı ve dediğim gibi her şey hızlı yükselip hızlı düşmeye başladı.

Mesela chatgpt'nin çıktı, çok hızlı bir şekilde yükseldi, herkes kullandı, şimdi yavaşça unutuluyor gidiyor. Zaten bu dönemde insanlar fazla bilgiden zehirlenirken bir de yapay zeka çıktı tartışmalar iyice arttı.

Bir de şunu söylemek istiyorum. Tarihte yeniliklere karşı çıkılan isyanları okuyoruz ya, şuan da aynısını yaşıyoruz. Al resim yapıyor, ressam itiraz ediyor; Al ses üretiyor ses sanatçıları itiraz ediyor. Bu benzeri şeyler daha önce de oldu şimdi de oluyor ileride de olacak. Çağın gereklilikleri her zaman aynı değil sonuçta, değişim her zaman olacak.

Yazmaya başlayınca konudan sapıtabiliyorum, bunlar benim düşüncelerim.

Herkes bas bas bağırdı, yapay zeka önümüzdeki 15 yıl içinde hayatımzıa tamamen girecek ve çıkmayacak diye. Bilim adamlarından doktorlara, girişimcilerden gazetecilere, mühendisinden öğretmenine herkes ama herkes bu konuyu konuşuyordu. Ne zaman? 2010'dan koronaya kadar. Koronadan sonra dünya devrim geçirdi.

Bu arada komplo teorilerine inanmayın, teorisizde kalmayın. Şöyle düşünün, bir şekilde yapay zeka kontrolü ele alsa, en basitinden yapay zeka bir şekilde tek başına trafik ışıklarını yönetse bir şehirde kaos olur. Ama bunun için server'a ve internete ihtiyaç var. Her şey yapay zekanın serverinin fişinin çekilmesine bakar. İnanmayın diyorum çünkü asla pille çalışan, pili bitmeyen sürdürülebilir enerjisi olan, mazotla çalışan, mazotu bittiğinde gidip kendine mazot dolduran insanımsı yapay zeka asla ama asla var olmayacak.

Mümkün. Sadece zaman meselesi. Nasıl ki gpt bir anda hayatımıza girdiyse, bundan belki 10 belki 20 yıl sonra o da hayatımıza girecek.

Bunu şöyle düşün. 1960 yılında ki teknoloji ile 2023 arasında ne kadar fark vardı? Aslında baktığında arada ki 63 yıl çok kısa bir süre.
Bu tarz durumlarda tahmini zamanı hesaplarken unutmaman gereken şey teknolojinin ve bilimin üssel olarak büyümesidir.

Düşünün yapay zeka çok gelişti robotları fln herseyi onlarla kodluyoruz heryerde robotlar çalışıyor insanlar oturuyor hiçbir becerileri yok ama bir gün bu robotlar bize karşı olmaya başlarsa ne yapabiliriz? Onları kapatsak bizimde hayatımız kapanmaz mi
Bence hiç gelişmemeli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı