Öyle bir çağdayız ki başlıktaki "yapay zekanın" yerine aklınıza gelen her şeyi yazabilirsiniz, çünkü her şeyin suyu çıkıyor bir süre sonra. 
İnsanlar artık her şeyi hızlı tüketmeye başladı, mesela sosyal medyada bir akım vb. bir şey çıktığı zaman insanlar hemen o akımı yapıp hemen de terk ediyorlar. Bir süre sonra da unutuluyor gidiyor. 1 2 ay önce felaket bir Barbie akımı vardı sosyal medyada, şimdiki durum ne? 
Tabii bunlar artık normal şeyler oldu. İnsan beyni gittikçe hıza alıştı ve dediğim gibi her şey hızlı yükselip hızlı düşmeye başladı. 
Mesela chatgpt'nin çıktı, çok hızlı bir şekilde yükseldi, herkes kullandı, şimdi yavaşça unutuluyor gidiyor. Zaten bu dönemde insanlar fazla bilgiden zehirlenirken bir de yapay zeka çıktı tartışmalar iyice arttı. 
Bir de şunu söylemek istiyorum. Tarihte yeniliklere karşı çıkılan isyanları okuyoruz ya, şuan da aynısını yaşıyoruz. Al resim yapıyor, ressam itiraz ediyor; Al ses üretiyor ses sanatçıları itiraz ediyor. Bu benzeri şeyler daha önce de oldu şimdi de oluyor ileride de olacak. Çağın gereklilikleri her zaman aynı değil sonuçta, değişim her zaman olacak. 
Yazmaya başlayınca konudan sapıtabiliyorum, bunlar benim düşüncelerim.