Ben Windows 7'den girdim piyasaya biraz da XP daha ötesi yok. İnternetten benzerleriyle uğraşanları izliyorum çıkardığı sesler koca koca disketleri takıp çıkarmaları çok eğlenceli oluyor 

koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derlermiş. Diye bir söz var.
IBM'in devasa kasetli main Frame'lerin ilk ortaya çıktığında oldukça popüler idi. Artık öğrenci kayıtlarından tutun da, fortran ile basit program ve matematiksek fonksiyonlar yazılması. Harikülade işler idi.
İlk X86'lardan bir modeli kullanmış idim 8086 baby kasa. Gw Basic dersi aldım. DOS derdi aldım. Elimde 720'lik disket ile gezerken kendimi aya gitmeye hazır astronot gibi hissediyordum. Her ne kadar nasıl bir işkenceli eğitim sürecidir astronot sonradan öğrendim. 
os_rsan bile sorun uzayda  
O zamanlar Mac yerine Macintosh'lar vardı ve mouse ile dosya işlemleri yapmak, baskı almak. Anlatılmaz. İş süreçlerini kısaltması, akademisyenler ilk paraları ile bir 8086 alıp tüm işlemlerini dijitalde saklama hayalleri. 286ların çıkışı tüm dünyada olay oldu. Windows ile Macintosh arasında fikir hırsızlığı davaları.
Üniversite'nin popüler aranan öğrencisi oldum. Çünkü hocaların odasına çat kapı girebiliyor ve kayıtlarına yardımcı oluyordum. Kopya verdiğim derslerde kendi kağıdıma vakit kalmadığı için de, sınav kağıdımı o arada doldurmama izin verenler bile var idi. Teknik çizimim cidden iyi idi. İstatistik dersinden tekrara kalmış olsam da asistanların tez analizlerinin veri girişine yardımcı oluyordum. 2 parmak ile de olsa oldukça hızlı veri girişi yapıyordum. Derslere çalışmadığım için doç-prof-lardan çok fırça yiyen öğrenci ünvanına da sahip idim. Ama yine de çok seviyorlar idi. Akademisyenlerin koridorunda "
ne işin var burada" denmeyen tek öğrenci idim.
Bir rüya ile okulu uzattım.
Sayısal bilimler bölümündeki asistanlık imtihanında sınav kağıdında sadece adım yazılı olduğu için dekandan tek fırça yiyen de benim sanırım bu ülkede.
Soruları olduğu gibi yazsan seni asistan alacaktım demiş idi. Cahillik. Ki ben mühendislik matematiğini bütsüz geçmiş olmama rağmen, 2.seviye integral sorusunu cevaplayamamış idim. Cidden hatırlamıyordum.
Asker'de bilgisayar dersi verdiğini iddia eden asistanlar varken alay karargaha beni almış idi binbaşı. 
Rütbem - cipim senin, evraklar sahaba yetişecek. Yetişirdi.
İştimaya gitmek en büyük hayalim idi. Çünki acemilikten sonra sürekli karargahda idim. İştimaya gittiğimde 6 kazık, 
Tosun bey bizleri şereflendirdiniz. Siz iştimaya gelir miydiniz? iltifatları hoşuma da gidiyordu. Çünki her subay nerede uyuduğumu biliyordu. Yüzümde ya enter tuşu, yada spacebar izi olurdu. 
sonuç: şu an eğitim ve kişisel gelişim için harika imkanlar var. Ben lise 2 de iken ilk sigorta girişim yapıldı. Para kazanmak gerekiyordu.
Sizin dez avantajınız ise rakipleriniz çok fazla ve öğrenmeniz gereken - sizden beklentiler aşırı fazla.
klavye başında uyumayı öğrenmeniz gerekiyor.