Yapay zekaya ev inşa ettirdim

Siz nasıl ev yapabiliyorsunuz?
Hangimiz daha salak bilmiyorum. Oto klavye sağ olsun ben de başta kapı yok diye komut vermişim. Ayrıca arada yazım yanlışları var, şimdi fark ettim. Gerçi sonrasında kapıyı üstüne basa basa düzeltmiştim.

Kodu yarıda bırakınca, yarıda kaldığı yerin bi gerisini kopyalayıp ona atıp "XXX kısmında durdun ve yazmayı bıraktın, devam edebilir misin?" diyince devam ediyordu :D

Öğreteceğim ona
Diktatörlük ne biliyor bunu da tanısın.

Bir şey soracağım hani Play Store'da bi' Minecraft oyunu vardı hani haritayı dolaşınca bazen zombi evlerini görüyorduk o oyunun adı neydi? Malzemeleri de kırarak değil de hazır olarak market gibi yerden seçip ev vs. yapıyorduk ya. Onun adını biliyor musunuz size şöyle güzel bir ev yapıp atmak istiyorum. Aynı buna benziyor ama karakter gözükmüyordu ve hatırladığım kadarıyla hava da uçma vardı.

Iml702777-ynZWs2AyZQ84QZIu8xwM65YgI=w2560-h1440-rw.jpg

Kod düzgün girilmedi tekrar atacağım.

Kod:
Yerleştirme kodu:
/setblock ~ ~-1 ~ minecraft:grass_block
/setblock ~ ~ ~ minecraft:oak_planks
/setblock ~1 ~ ~ minecraft:oak_planks
/setblock ~-1 ~ ~ minecraft:oak_planks
/setblock ~ ~ ~1 minecraft:oak_planks
/setblock ~ ~ ~-1 minecraft:oak_planks
/setblock ~1 ~1 ~ minecraft:oak_stairs[facing=west,half=top]
/setblock ~2 ~1 ~ minecraft:oak_stairs[facing=west,half=top]
/setblock ~3 ~1 ~ minecraft:oak_stairs[facing=west,half=top]
/setblock ~4 ~1 ~ minecraft:oak_stairs[facing=west,half=top]
/setblock ~-1 ~1 ~ minecraft:oak_stairs[facing=east,half=top]
/setblock ~-2 ~1 ~ minecraft:oak_stairs[facing=east,half=top]
/setblock ~-3 ~1 ~ minecraft:oak_stairs[facing=east,half=top]
/setblock ~-4 ~1 ~ minecraft:oak_stairs[facing=east,half=top]

Kapı kodu:
/setblock ~1 ~ ~ minecraft:oak_door[half=lower,facing=east]

Cam kodu:
/setblock ~1 ~1 ~1 minecraft:glass_pane
/setblock ~1 ~1 ~-1 minecraft:glass_pane
/setblock ~2 ~1 ~ minecraft:glass_pane
/setblock ~-1 ~1 ~ minecraft:glass_pane
/setblock ~ ~2 ~ minecraft:glass_pane
/setblock ~ ~1 ~1 minecraft:glass_pane
/setblock ~ ~1 ~-1 minecraft:glass_pane

4. İç dekorasyon

Yatak kodu:
/setblock ~1 ~ ~1 minecraft:bed[facing=south,part=foot]
/setblock ~1 ~ ~2 minecraft:bed[facing=south,part=head]

Dolap kodu:
/setblock ~-1 ~1 ~ minecraft:chest[facing=east]

Kitaplık kodu:
/setblock ~-1 ~2 ~ minecraft:bookshelf

Fener kodu:
/setblock ~2 ~2 ~1 minecraft:lantern[hanging=true,facing=east]

Bitki Çiçekleri kodu:
/setblock ~-1 ~3 ~1 minecraft:flower_pot[facing=east]

Adım 5: Çatı kodu
Son olarak, evinize bir çatı ekleyebilirsiniz. Aşağıdaki komut bloğu kodu ile bir çatı yapabilirsiniz:

/setblock ~1 ~2 ~ minecraft:oak_slab
/setblock ~2 ~2 ~ minecraft:oak_slab
/setblock ~3 ~2 ~ minecraft:oak_slab
/setblock ~4 ~2 ~ minecraft:oak_slab
/setblock ~1 ~3 ~1 minecraft:oak_slab
/setblock ~2 ~3 ~1 minecraft:oak_slab
/setblock ~3 ~3 ~1 minecraft:oak_slab
/setblock ~1 ~4 ~1 minecraft:oak_slab
/setblock ~2 ~4 ~1 minecraft:oak_slab

Kod girerek ev inşaa edildiğini şuan öğreniyorum.

/setblock ve /fill gibi komutları girerek belirli kordinatlara blok koyulabiliyor, sanırsam /fill ile birden fazla da koyulabiliyor, bunların sonucunda ev olacak şekilde kordinatlar falan yazıldı ise o şekilde ev yapılabiliyor komut ile.

1. erleştirme kodu:
/setblock ~ ~-1 ~ minecraft:grass_block /setblock ~ ~ ~ minecraft:eek:ak_planks /setblock ~1 ~ ~ minecraft:eek:ak_planks /setblock ~-1 ~ ~ minecraft:eek:ak_planks /setblock ~ ~ ~1 minecraft:eek:ak_planks /setblock ~ ~ ~-1 minecraft:eek:ak_planks /setblock ~1 ~1 ~ minecraft:eek:ak_stairs[facing=west,half=top] /setblock ~2 ~1 ~ minecraft:eek:ak_stairs[facing=west,half=top] /setblock ~3 ~1 ~ minecraft:eek:ak_stairs[facing=west,half=top] /setblock ~4 ~1 ~ minecraft:eek:ak_stairs[facing=west,half=top] /setblock ~-1 ~1 ~ minecraft:eek:ak_stairs[facing=east,half=top] /setblock ~-2 ~1 ~ minecraft:eek:ak_stairs[facing=east,half=top] /setblock ~-3 ~1 ~ minecraft:eek:ak_stairs[facing=east,half=top] /setblock ~-4 ~1 ~ minecraft:eek:ak_stairs[facing=east,half=top]

1. Kapı kodu:
/setblock ~1 ~ ~ minecraft:eek:ak_door[half=lower,facing=east]

1. Cam kodu:
/setblock ~1 ~1 ~1 minecraft:glass_pane /setblock ~1 ~1 ~-1 minecraft:glass_pane /setblock ~2 ~1 ~ minecraft:glass_pane /setblock ~-1 ~1 ~ minecraft:glass_pane /setblock ~ ~2 ~ minecraft:glass_pane /setblock ~ ~1 ~1 minecraft:glass_pane /setblock ~ ~1 ~-1 minecraft:glass_pane

4. İç dekorasyon

1. Yatak kodu:
/setblock ~1 ~ ~1 minecraft:bed[facing=south,part=foot] /setblock ~1 ~ ~2 minecraft:bed[facing=south,part=head]

1. Dolap kodu:
/setblock ~-1 ~1 ~ minecraft:chest[facing=east]

1. Kitaplık kodu:
/setblock ~-1 ~2 ~ minecraft:bookshelf

1. Fener kodu:
/setblock ~2 ~2 ~1 minecraft:lantern[hanging=true,facing=east]

1. Bitki Çiçekleri kodu:
/setblock ~-1 ~3 ~1 minecraft:flower_pot[facing=east]

Adım 5: Çatı kodu Son olarak, evinize bir çatı ekleyebilirsiniz. Aşağıdaki komut bloğu kodu ile bir çatı yapabilirsiniz:

/setblock ~1 ~2 ~ minecraft:eek:ak_slab /setblock ~2 ~2 ~ minecraft:eek:ak_slab /setblock ~3 ~2 ~ minecraft:eek:ak_slab /setblock ~4 ~2 ~ minecraft:eek:ak_slab /setblock ~1 ~3 ~1 minecraft:eek:ak_slab /setblock ~2 ~3 ~1 minecraft:eek:ak_slab /setblock ~3 ~3 ~1 minecraft:eek:ak_slab /setblock ~1 ~4 ~1 minecraft:eek:ak_slab /setblock ~2 ~4 ~1 minecraft:eek:ak_slab

Bende böyle oldu.

Kod satırına alın isterseniz, emojili geliyor çünkü sanırsam. Emojilerin olduğu yerde "eek" yazıyor ise böylede kopyalanabiliyor sanırım ama.

/setblock ve /fill gibi komutları girerek belirli kordinatlara blok koyulabiliyor, sanırsam /fill ile birden fazla da koyulabiliyor, bunların sonucunda ev olacak şekilde kordinatlar falan yazıldı ise o şekilde ev yapılabiliyor komut ile.

Kod satırına alın isterseniz, emojili geliyor çünkü sanırsam. Emojilerin olduğu yerde "eek" yazıyor ise böylede kopyalanabiliyor sanırım ama.
Süpermiş hocam.

Bana böyle dedi;
Peki, Minecraft 1.19 sürümünde kullanabileceğiniz "setblock" komutunu kullanarak aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Zemin için, "setblock ~ ~-1 ~ stone" komutunu kullanarak taş bloklarından oluşan bir zemin oluşturun. Bu komut, oyuncunun bulunduğu yerde, oyuncunun altındaki bloğa (yani zemine) bir taş bloğu yerleştirir.

2. Ardından, evinizin duvarlarını tuğla bloklarından inşa etmek için "setblock" komutunu kullanın. Duvarları inşa etmek için yeterli sayıda blok yerleştirin. Örneğin, "setblock ~ ~ ~ brick_block" komutu kullanarak oyuncunun bulunduğu yere bir tuğla bloğu yerleştirebilirsiniz.

3. İkinci katı inşa etmek için, duvarların üstüne bir platform yerleştirin. Örneğin, "setblock ~ ~1 ~ stone" komutunu kullanarak, oyuncunun bulunduğu yerin üstüne bir taş bloğu yerleştirin.

4. Çatı için, "setblock" komutunu kullanarak bir ahşap çatı iskeleti oluşturun. Örneğin, "setblock ~ ~2 ~ oak_wood" komutunu kullanarak, oyuncunun bulunduğu yerin üstüne bir çatı iskeleti yerleştirin.

5. Çatıyı tamamlamak için, "setblock" komutunu kullanarak çatı bloklarını yerleştirin. Örneğin, "setblock ~ ~3 ~ oak_slab" komutunu kullanarak, çatıyı kaplamak için ahşap yarım bloklar kullanabilirsiniz.

6. Pencereleri oluşturmak için, "setblock" komutunu kullanarak cam blokları yerleştirin. Örneğin, "setblock ~1 ~1 ~ glass" komutunu kullanarak, oyuncunun sağında ve üstünde bir cam bloğu yerleştirin.

7. Son olarak, evinizi süslemek için bitkiler ve mobilyalar yerleştirin. Örneğin, "setblock ~ ~1 ~ flower_pot{Plant:'red_tulip'}" komutunu kullanarak, oyuncunun bulunduğu yerin üstüne bir kırmızı lale ekleyebilirsiniz.

Unutmayın, "setblock" komutu, x, y, z koordinatlarına ve blok adlarına dayalı olarak çalışır, bu nedenle komutları yaparken doğru koordinatları ve blok adlarını kullanmanız gerekmektedir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı