Yapay zekaya ev inşa ettirdim

Böyle dedi;Tabii, size Minecraft 1.19 sürümünde komut blokları kullanarak bir ev yapmanız için gerekli adımları anlatabilirim. Aşağıdaki komutlar, sizin istediğiniz şekilde 9x9 boyutlarında bir ev oluşturacaktır.

Öncelikle, Minecraft dünyasında bir alan belirlemelisiniz. Bu alanda evinizi inşa etmek istediğiniz yere gidin. Ardından, blok komutunu kullanarak evinizi inşa edeceğiniz blok türünü belirleyin. Siz tuğla blokları ve kırık taş bloklarını kullanmak istediğiniz için bu bloklar için aşağıdaki komutları kullanabilirsiniz:

```
/setblock ~ ~ ~ brick
```

```
/setblock ~ ~ ~ stonebrick
```

Bu komutları sırayla kullanarak evinizin duvarlarını ve zeminini oluşturabilirsiniz. Ancak bu şekilde evin tamamını oluşturmak zaman alabilir. Bu nedenle, daha hızlı bir şekilde evinizi oluşturmak için bir döngü içinde bu komutları kullanabilirsiniz.

```
for /fill ~1 ~ ~1 ~-7 ~ ~-7 brick
```

Bu komut, belirtilen blok türü (tuğla) ile belirtilen koordinat aralığında bir küp oluşturur. Bu durumda, evinizin duvarlarını oluşturmak için kullanılabilecek bir küp oluşturur.

```
for /fill ~1 ~-1 ~1 ~-7 ~-1 ~-7 stonebrick
```

Bu komut, belirtilen blok türü (kırık taş) ile belirtilen koordinat aralığında bir küp oluşturur. Bu durumda, evinizin zeminini oluşturmak için kullanılabilecek bir küp oluşturur.

Evinize kapı ve cam eklemek için de blok komutlarını kullanabilirsiniz. Örneğin, aşağıdaki komutlar evinize kapı eklemek için kullanılabilir:

```
/setblock ~2 ~ ~ oak_door[half=lower,facing=south]
```

Bu komut, kapı bloğunu belirtilen konumda oluşturur. Bu durumda, kapı güney yönünde ve zeminin tam ortasında olacaktır.

Aşağıdaki komutlar ise evinize cam eklemek için kullanılabilir:

```
/setblock ~1 ~1 ~ glass_pane
```

Bu komut, cam bloğunu belirtilen konumda oluşturur. Bu durumda, cam bloğu evinizin duvarında olacaktır.

Böylece, yukarıdaki komutları kullanarak, tuğla duvarları, kırık taş zemini, kapısı ve camı olan 9x9 boyutlarında bir ev oluşturabilirsiniz.

Bana böyle dedi;
Peki, Minecraft 1.19 sürümünde kullanabileceğiniz "setblock" komutunu kullanarak aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. zemin için, "setblock ~ ~-1 ~ stone" komutunu kullanarak taş bloklarından oluşan bir zemin oluşturun. Bu komut, oyuncunun bulunduğu yerde, oyuncunun altındaki bloğa (yani zemine) bir taş bloğu yerleştirir.

2. ardından, evinizin duvarlarını tuğla bloklarından inşa etmek için "setblock" komutunu kullanın. Duvarları inşa etmek için yeterli sayıda blok yerleştirin. Örneğin, "setblock ~ ~ ~ brick_block" komutu kullanarak oyuncunun bulunduğu yere bir tuğla bloğu yerleştirebilirsiniz.

3. ikinci katı inşa etmek için, duvarların üstüne bir platform yerleştirin. Örneğin, "setblock ~ ~1 ~ stone" komutunu kullanarak, oyuncunun bulunduğu yerin üstüne bir taş bloğu yerleştirin.

4. çatı için, "setblock" komutunu kullanarak bir ahşap çatı iskeleti oluşturun. Örneğin, "setblock ~ ~2 ~ oak_wood" komutunu kullanarak, oyuncunun bulunduğu yerin üstüne bir çatı iskeleti yerleştirin.

5. çatıyı tamamlamak için, "setblock" komutunu kullanarak çatı bloklarını yerleştirin. Örneğin, "setblock ~ ~3 ~ oak_slab" komutunu kullanarak, çatıyı kaplamak için ahşap yarım bloklar kullanabilirsiniz.

6. pencereleri oluşturmak için, "setblock" komutunu kullanarak cam blokları yerleştirin. Örneğin, "setblock ~1 ~1 ~ glass" komutunu kullanarak, oyuncunun sağında ve üstünde bir cam bloğu yerleştirin.

7. son olarak, evinizi süslemek için bitkiler ve mobilyalar yerleştirin. Örneğin, "setblock ~ ~1 ~ flower_pot{plant:'red_tulip'}" komutunu kullanarak, oyuncunun bulunduğu yerin üstüne bir kırmızı lale ekleyebilirsiniz.

Unutmayın, "setblock" komutu, X, Y, Z koordinatlarına ve blok adlarına dayalı olarak çalışır, bu nedenle komutları yaparken doğru koordinatları ve blok adlarını kullanmanız gerekmektedir.

Hocam bu nasıl yapabilirsiniz rehberi olmuş biz direkt hazır olarak kod şeklinde istedik ama hepsi hatalı.

Siz nasıl ev yapabiliyorsunuz?
Hangimiz daha salak bilmiyorum. Oto klavye sağ olsun ben de başta kapı yok diye komut vermişim. Ayrıca arada yazım yanlışları var, şimdi fark ettim. Gerçi sonrasında kapıyı üstüne basa basa düzeltmiştim.

Hocam akşam akşam kahkaha attırdınız :D.

Siz nasıl ev yapabiliyorsunuz?
Hangimiz daha salak bilmiyorum. Oto klavye sağ olsun ben de başta kapı yok diye komut vermişim. Ayrıca arada yazım yanlışları var, şimdi fark ettim. Gerçi sonrasında kapıyı üstüne basa basa düzeltmiştim.

Cidden bende de böyle en son saydırıp çıkıyorum sinirimden.

// Villa temelini oluştur.
Fill(X1, y1, Z1, X2, y2, Z2, stone)
Fill(X1+1, y1, Z1+1, X2-1, y2, Z2-1, Air)

// Duvarları yap ve cam aralıkları oluştur.
Fill(X1, y1, Z1, X1, y2, Z2, stonebrick)
Fill(X2, y1, Z1, X2, y2, Z2, stonebrick)
Fill(X1, y1, Z1, X2, y2, Z1, stonebrick)
Fill(X1, y1, Z2, X2, y2, Z2, stonebrick)

Fill(X1+2, y1+2, Z1, X1+2, y2-2, Z2, Air)
Fill(X2-2, y1+2, Z1, X2-2, y2-2, Z2, Air)
Fill(X1, y1+2, Z1+2, X2, y2-2, Z1+2, Air)
Fill(X1, y1+2, Z2-2, X2, y2-2, Z2-2, Air)

Fill(X1+2, y1+2, Z1, X1+2, y2-2, Z1, glass)
Fill(X1+2, y1+2, Z2, X1+2, y2-2, Z2, glass)
Fill(X2-2, y1+2, Z1, X2-2, y2-2, Z1, glass)
Fill(X2-2, y1+2, Z2, X2-2, y2-2, Z2, glass)

Fill(X1, y2, Z1, X2, y2, Z2, glass)

// Kapıyı yap.
Fill(X1+4, y1+1, Z1, X1+5, y1+2, Z1, wood)
Fill(X1+4, y1+1, Z1, X1+5, y1+2, Z1, Air)
Bu kodu deneyebilecek var mı büyük bir şey çıkacak sanıyorum şu an evde değilim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı