Yapay zekaya nasıl başlamalı?

cankurt225

Hectopat
Katılım
6 Aralık 2020
Mesajlar
80
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar bir süredir Unity öğreniyorum ve bu beni başka programlama araçlarına başka alanlara itiyor ve yapay zekaya başlamak istiyorum. Bayağıdır istiyorum aslında ama Unity kurslarım anca bitti artık başlama artık yapay zeka öğrenmeye hazırım. Çok istekliyim ve çok büyük ilgi duyuyorum. Bu alana geleceği gerçekten değiştireceğine inanıyorum ama nereden nasıl başlayacağımı bilmiyorum açıkçası. İngilizcem yok denecek kadar az yani Türkçe kaynaklara yöneleceğim. YouTube'da birkaç eğitim dışında pek fazla bir şey yok Udemy'de var ama ne kadar iyi olduğunu bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Tecrübeli arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim. Kitaptan da ilerleyebilirim ya da önerebileceğiniz Türkçe bir kurs. Hepsi benim için şu an altın değerinde olur. Ha bir de şunu söylemeliyim bu konuda sıfırım. Sadece C# ve Unity ile oyun geliştirmeyi biliyorum. Yani önereceğiniz şeyler başlangıç seviyesi olursa güzel olur. Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz klasik olabilir sana göre fakat yapman gereken şey belli. Türkçe kaynağa yönelmen yanlış. Öncelikle ingilizce öğrenmen gerekiyor. Bu senin uzun zamanını almayacak. 3-4 ay kadar ingilizce öğrenmeye çalışsan düzenli olarak, programlamanın geneli için faydalı olacak. Bu esnada programlama dillerinde gerilememek adına, basitte olsa kendini güncel tutman gerekiyor. İngilizce belli bir aşamaya geldiği zaman ise 2'sini bir devam ettirip, hem ingilizce de fazla fazla ilerleyeceksin hem de yapay zekada daha fazla kaynak, daha fazla doğru bilgi sahibi olacaksın. Zaten Türkçe olan çoğu kaynak yabancılardan çevrilme. Benim tavsiyen bu şekilde olacaktır. Tabii karar senin.
 
Öncelikle kim ne derse desin programlama yazılım gibi alanlarda İngilizce çok önemlidir ilk önce ingilizceni geliştirmelisin.
(Doğru düzgün türkçe kaynak bulamazsın çünkü)


Yazılım dili olarak benim önerim ise python hem basit hemde kolay öğrenilebilir.
 
Son düzenleme:
Biraz klasik olabilir sana göre fakat yapman gereken şey belli. Türkçe kaynağa yönelmen yanlış. Öncelikle İngilizce öğrenmen gerekiyor. Bu senin uzun zamanını almayacak. 3-4 ay kadar İngilizce öğrenmeye çalışsan düzenli olarak, programlamanın geneli için faydalı olacak. Bu esnada programlama dillerinde gerilememek adına, basitte olsa kendini güncel tutman gerekiyor. İngilizce belli bir aşamaya geldiği zaman ise 2'sini bir devam ettirip, hem İngilizce de fazla fazla ilerleyeceksin hem de yapay zekada daha fazla kaynak, daha fazla doğru bilgi sahibi olacaksın. Zaten Türkçe olan çoğu kaynak yabancılardan çevrilme. Benim tavsiyen bu şekilde olacaktır. Tabii karar senin.

@Genzonzi
İngilizce öğreneceğim zaten ama şu an benim için erken. Yazıda da belirtmeyi unuttum ben 10.sınıf öğrencisiyim. İleride C seviyelerine kadar öğreneceğim zaten ama şu anlık biraz zor görünüyor. Türkçe kaynaklara yönelsem şimdilik zaten temellerini atsam yeter AI zor biliyorum temellerini atsam sonra ileride İngilizce de ileri seviye AI de öğrenmek istiyorum şimdilik Türkçe kaynak gerekiyor. Bildiğiniz kaynak varsa önerebilir misiniz?
 
Önce programlama öğren. Temelini bilmediğin bir şeyin zekisini de anlayamazsın. SceneMax3D ile hem programlamaya ilk adımı atabilirsin, hem de Yapayzeka'yı kullanmış olursun. Yapayzeka'yı göremezsin, duyamazsın, sezemezsin. O senin için arka planda çalışır. Kaynaklar kısıtlı ve İngilizce. Kendi sitesinden yön veriyor. Çabalamak sana kalıyor.
 

Geri
Yukarı